Etusivu » Pääsiäisen pupukakku

Pääsiäisen pupukakku

Kirjoittaja: Kulinaari

Tämän vuoden pääsiäiskakku kasattiin klassisen käpykakun muodon ja makumaailman ympärille. Hyvä sokerikakkupohja, hieman vadelmahilloa ja reilusti voikreemiä! Kuorrutukseen käytin nyt sokerimassaa, koska sitä sattuneesta syystä sattui olemaan käsillä. Itse en voi sietää sokerimassan makua saati hajua ja käyttäisin mieluummin tässä marsipaania. Mutta kukin makunsa mukaan.

Ja kuten kuvasta näkyy, en ole sinut tuon massan kanssa muutenkaan. Olen kerran aikaisemminkin koittanut tätä koristelutyyliä mersukakun kanssa. Ehkä koitan taas useamman vuoden päästä uudelleen 😉

Ja koska me ei olla sellaisia perinteisiä pääsiäisihmisiä, niin pupukin on vähän ding dong – syystä tai toisesta. Muotoile pupun ilmeet omaan teemaasi sopivaksi.

Ja eihän tämän tarvitse olla edes pupu ollenkaan! Muotoile ja kuorruta
kakku oman visiosi mukaan. Se voi olla vaikka muna tai puolipallo, jonka koristelet kukkasin ja pajunkissoin.

PUPUKAKKU (15-20 palaa)

 

2 kpl sokerikakkupohjia
1 annos voikreemiä
2 dl vadelmahilloa
2 dl vaaleaa mehua
2 pkt valkoista sokerimassaa tai marsipaania
(vihreää sokerimassaa tai marsipaania)
hieman kaakaojauhetta

sokerikakkupohja: 
4 kananmunaa
1 dl tomusokeria
1 dl sokeria
1 dl erikoisvehnäjauhoja tai hienoa gluteenitonta jauhoseosta
3/4 dl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta

voiteluun vuokaspray tai muu juokseva rasva

uuninlämpö
220 astetta

Tarvitse kakkuun kaksi tällaista pohjaa.

Varmista että kaikki raaka-aineet ovat huoneenlämpöisiä.

Vuoraa syvä (noin 30×40 cm uunipelti leivinpaperilla ja voitele paperi.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe yhteen kulhoon ja vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokerit vähintään 4 minuutin ajan suurella nopeudella vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele jauhot huolellisesti lastalla nostellen munasokerivaahtoon ja kaada taikina pellille tasoittaen lastalla tasaiseksi kerrokseksi. Paista uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

voikreemi:
350 g pehmeää voita
3,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta
1 kananmuna (huoneenlämpöinen)

Vaahdota voi ja tomusokeri suurella nopeudella 5-8 minuuttia. Lisää vaniljauute ja kananmuna jatkaen vaahdotusta vielä neljä minuuttia.

kakun kokoaminen:

Muotoile valkoisesta sokerimassasta pupun korvat ja laittaa ne kuivumaan esim. pötköksi rutistetun voipaperin päälle seuraavaan päivään.

Piirrä ja leikkaa ensin voipaperista munanmuotoinen malli, joka mahtuu hyvin tarjoilualustalle. Tämä kakun alimman, suurimman kerroksen malli.

Voit halutessasi päällystää tarjoilualustan vihreällä sokerimassalla ja tehdä siitä muitakin koristeita.

Leikkaa kakkupohjasta ensin alin kakkupohja ja aseta tarjoilualustalle. Kostuta pohja kevyesti ja sivele pohjalle ohuelti vadelmahilloa. Leikkaa toinen saman kokoinen kakkupohja ja aseta alimman päälle. Levitä sille sentin paksuinen kerros voikreemiä. Jatka näin leikaten kerroksen kakkupohjaa aina hieman pienemmäksi saadaksesi puolikkaan munan mallisen kakun. Kakkupohja kerroksia tulee yhteensä 7 ja täyteväleissä vaihtelevat vadelmahillo ja voikreemi. Kukin kakkupohja kostutetaan mehulla.

Päällystä kakku lopuksi voikreemillä, jotta saat tasaisen pinnan sokerimassalle. Laita kakku kylmään noin tunniksi, jotta voikreemi kovettuu hyvin.

Kaulitse valkoinen sokerimassa kakkua isommaksi levyksi. Tasolle kannattaa sirotella tomusokeria, niin massan saa helpommin irti. Rullaa massa kaulimen ympärille ja aseta viilennetyn kakun päälle. Tasoita varovasti painellen ja leikkaa reunoista pois ylimääräinen sokerimassa. Koristele halutessasi reuna sokerimassalla.

Värjää pieni määrä sokerimassaa kaakaojauheella. Tästä muotoillaan pupun silmät.

Anna kakun vetäytyä kylmässä seuraavaan päivään.

Ennen tarjoilua kiinnitä korvat painamalla ensin kakun suippoon päähän ruokalusikalla kaarevat, parin sentin syvyiset aukot. Aseta korvat paikoilleen. Muotoile valkoisesta massasta kuono, hampaat sekä häntä ja paina ne paikoilleen. Voit kostuttaa osat vedellä paremman tartunnan saamiseksi. Muotoile ruskeasta massasta haluamasi malliset silmät ja kiinnitä paikoilleen.

Tarjoile!

You may also like

8 kommentia

Nimetön 08/04/2020 - 13:40

Hauska kakku!:D 😀 Onko inspiraatio saatu \”Kamala luonto\” -sarjakuvasta? 😀 :Dhttps://www.is.fi/kamalaluonto/car-2000006386136.html

Vastaa
Nimetön 08/04/2020 - 15:49

Miten niin et sinut? Suorastaan suloinen kakku 🙂

Vastaa
Nimetön 08/04/2020 - 16:14

Ei ole 😉 Kyllä se oli meidän ihan oman sairaan mielikuvituksen tuotetta.

Vastaa
Nimetön 14/04/2020 - 19:54

Sokerimassa ei vaan tykkää minusta, enkä minä siitä 😀 Ehkä pitäisi vaan harjoitella.

Vastaa
Nimetön 08/04/2020 - 13:40

Hauska kakku!:D 😀 Onko inspiraatio saatu \”Kamala luonto\” -sarjakuvasta? 😀 :Dhttps://www.is.fi/kamalaluonto/car-2000006386136.html

Vastaa
Nimetön 08/04/2020 - 15:49

Miten niin et sinut? Suorastaan suloinen kakku 🙂

Vastaa
Nimetön 08/04/2020 - 16:14

Ei ole 😉 Kyllä se oli meidän ihan oman sairaan mielikuvituksen tuotetta.

Vastaa
Nimetön 14/04/2020 - 19:54

Sokerimassa ei vaan tykkää minusta, enkä minä siitä 😀 Ehkä pitäisi vaan harjoitella.

Vastaa

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d