Etusivu » Yhden raaka-aineen rapeat cheddarkeksit

Yhden raaka-aineen rapeat cheddarkeksit

Kirjoittaja: Kulinaari
Yhden raaka-aineen rapeat cheddarkeksit

Yhteistyössä Jukolan Juuston kanssa. Joskus herkkuresepti voi olla vain yhden raaka-aineen mittainen. Parmesaanista tehdyt pitsimäiset juustokeksit ovat varmasti monelle tuttuja, ja mieleeni juolahti kokeilla samaa tekniikkaa myös Jukolan Juuston Aito Cheddarista. Näin alkuun testissä olivat Originaali ja Vintage -maut. Pyhinä on aikaa testailla myös maustetuilla cheddareilla mm. chili ja valkosipuli juustokeksejä.

Testipaiston aikana pähkäilin juustosta irtoavan rasvan kanssa, mutta talouspaperilla töpöttely paiston välissä auttoi asiaa ja kekseistä tuli lopulta kivan paahteisen makuisia ja loppukuivatuksen jälkeen todella rapeita.

Näistä juustokekseistä saa kivan lisän juustolautaselle ja myös näyttävän koristeen vaikka ruoka-annokseen. Muotoja jaa kokoa voi vaihdella tarpeen mukaan.

Itse maistelin Aito Cheddaria sekä juustokeksejä fiskarsilaisen Ruukkikylän Herkut Karpalo-Cointreau -hyytelön kanssa. Aivan mielettömän hyvää! Helsingissä Ruukkikylän Herkut -tuotteita myy Roiniset Hakaniemen hallissa.

 

RAPEAT CHEDDARKEKSIT

Aito Cheddar -juustoa hienona raasteena

Lämmitä uuni 190 asteeseen.
Raasta Aito Cheddar -juustosta hienoa raastetta.
Asettele noin 2 rkl raastetta paperoidulle uunipellille ja tasoita ilmavasti keksin muotoon.
Keksit eivät leviä paiston aikana.
Paista keksejä alkuun noin 8-9 minuuttia. Ota uunista ja taputtele keksien päältä ja ympäriltä talouspaperin kanssa, joka imee pois ylimääräisen rasvan. Laita takaisin uuniin ja jatka paistamista vielä noin 4-5 minuuttia. Seuraa paistamista, jotteivat keksit pala.
Jätä keksit talouspaperin päälle kuivumaan huoneenlämpöön.
Ne ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Vinkki: Ripottele ennen paistamista juustoraasteen pinnalle hieman hienonnettuja yrttejä tai rouhittua pähkinää, niin saat uusia makuja.

 

Aito Cheddar saatu tuotenäytteenä Jukolan Juustolta.
Ruukkikylän Herkut -tuotenäyte Roiniset Oy:ltä.

 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: