Etusivu » Kaskis ja upea syysmenu

Kaskis ja upea syysmenu

Kirjoittaja: Kulinaari
Kaskis ja upea syysmenu
Minulla oli ilo saada illastaa FoodiEX-projektilaisten kanssa Kaskis-ravintolassa, joka lukeutuu mielestäni Suomen parhaimpien ravintoloiden joukkoon. Edellisestä vierailusta vuonna 2014 olikin vierähtänyt ihan liikaa aikaa. Ilta aloitettiin tietysti kohottamalla lasilliset kuohuvaa.

Kaskis Menu

Keittiön tervehdys
Lindrothin puutarhan kukkakaalia ja hollandaise grillatusta voista

Ehdin alkumaljojen aikana vitsailla tarjoilijalle, että toivottavasti ei sitten ainakaan kukkakaalia ole listalla, koska ryhmämme oli ideoinut sen parissa koko päivän. Kieltämättä tarjoilijan ilme oli näkemisen arvoinen, kun hän hämillään sanoi, että kyllä sitä taitaa olla tulossa…

Saimme siis alkuun eteemme kauniit ja rapeapintaiset kukinnot, jotka dipattiin herkullisen pähkinäiseen  hollandaiseen.

Lisäksi saimme pöytään tuoretta talon leipää.

Kalaympyrä
Heinällä savustettua nieriää ja savunieriämoussea, kotimaista omenaa ja maa-artisokkaa sekä rakuunakreemiä

Kaskiksen kalaympyrä on jo legenda ja on ollut mukana menuissa alusta saakka erilaisina versioina. Kuulimme kyllä version järjestysnumeronkin, mutten enää muista monesko kymmenes tämä oli.

Annos oli kevyt, raikas ja mielettömän kaunis. Viinipaketin Chardonnay tuki makuja upeasti.

Kaskiksen ramen
Kotimaista yön yli haudutettua possun niskaa, kylmäsavustettua siikaa ja kotimaista kurpitsaa

Tämä annos oli itselleni illan yllättäjä ja todellakin positiivisessa mielessä. Samettisen pehmeitä, hienoja makuja. Syksyinen kurpitsoineen kaikkineen. Eikä onneksi makumaailmaltaan mitenkään päälleliimatun itämainen.

Tartar
Kotimaista peuran sisäpaistia, punajuurta, puolukkaa ja punasipulia.
Mangalitsapossun rasvassa haudutettua mustakaalia ja marinoitua lehtikaalia Lindrothin puutarhasta

Kauniin syksyinen annos ja hieman erilainen tulkinta tartarista. Maistelin tätä syvän aromikasta annosta  mielenkiinnolla ja mietin mikä siinä itseäni hieman tökki. Se oli se puolukka, joka nosti joistain syystä mieleeni maksalaatikon.

Kuhaa ja perunaa
Paistettua kuhaa Oulujärvestä, puikulaperunapannukakkua ja -pyreetä sekä kotimaista blue congo -perunaa sekä paahdetulla voilla maustettu beurre blanc -kastike.

Kalapääruoka oli kepeän hienostunut ja erityisesti pidin perunalisäkkeestä, joka hyödynsi eri perunalajikkeita visuaalisesti upealla tavalla.

Kiinnitimme huomiota myös upeisiin Mari Paikkarin uniikkilautasiin.

Karitsaa Ahvenanmaalta
Paahdettua karitsan ulkofileetä, kotimaisia metsäsieniä, kaalia ja paahdetulla kanannahalla maustettua sienikermaa.

Ehkä hieman tavanomainen pleittaus, mutta syksyn makumaailma ja teema jatkuin ehjänä. Umaminen kastike kokosi maut hienosti yhteen.

Päärynä, piimä ja herukanlehti
Kotimaista päärynää eri tavoin, kuivattua maitoa ja mustaherukanlehtivaahtoa, karamellisoitua piimää.

Hienostunut ja raikas jälkiruoka, joka päätti aterian todella hienosti.

Jotenkin FoodiEX-projektimmekin osalta ympyrä sulkeutui, koska yksi ryhmistämme oli työskennnellyt juuri herukanlehtien parissa.

Kahvi avec

Illallisen jälkeen keittiömestari Erik Mansikkakin pistäytyi hetkeksi pöytäämme tervehtimään.

 

Minitiikerikakku

Saimme vielä pienet makeat ennen lähtöämme.

Kokonaisuutena Kaskiksen illallinen oli todella upea ja konstailematon. Kaskiksessa kunnioitetaan kotimaisia raaka-aineita ja tehdään niistä mitä hienoimpia makuelämyksiä. Viinipaketti oli varmasti yksi parhaiten annoksiin sopivia, mitä olen koskaan nauttinut.

Kiitos Kaskis, Erik ja koko henkilökunta hienosta illasta. Toivottavasti seuraavaa vierailua ei tarvitse odottaa neljää vuotta.

You may also like

2 kommentia

Nimetön 11/11/2018 - 17:21

Oi! Kaskis on ehdottomasti käyntilistallani. Minä en sinne vielä ole ehtinyt käymään vielä kertaakaan. Täytyy ehdottomasti korjata tilanne. Äärettömän herkullisen oloinen meny <3

Vastaa
Nimetön 11/11/2018 - 17:21

Oi! Kaskis on ehdottomasti käyntilistallani. Minä en sinne vielä ole ehtinyt käymään vielä kertaakaan. Täytyy ehdottomasti korjata tilanne. Äärettömän herkullisen oloinen meny <3

Vastaa

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: