Etusivu » Metsän aarteita ravintola Kuussa

Metsän aarteita ravintola Kuussa

Kirjoittaja: Kulinaari
Metsän aarteita ravintola Kuussa

Jokin aika sitten saimme ystäväni ja bloggaajakollegani Tinskun kanssa kutsun maistamaan ravintola Kuun syksyistä riistamenuta. Isäntänämme toimi Tuomas Tanttu, joka vetää myös Carelia-ravintolaa.

Töölöläisten rakastama ravintolalegenda on toiminut samassa tilassa vuodesta 1966. Ravintolan nimi juontanee perustamisaikansa kuulentoihin ja onneksi yhtymäkohdat teemaan loppuvatkin siihen.

Ravintola Kuu on alusta saakka edustanut hivenen ranskalaistyyppistä keittiötä, jossa kunnioitetaan puhtaita makuja ja kauden parhaita raaka-aineita. Samoin viinit valikoidaan huolellisesti erilaisilta tuottajilta ja maahantuodaan itse.

Aloitimme illan upealla Jean Vesselle Oeil de Perdrix Brut samppanjalla. Se on erittäin kuiva ja hapokas. Maussa on marjaisuutta, paateisuutta ja mausteisuutta.

Samppanjan kanssa tarjoiltiin hirvikeittoa, lanttua ja selleriä. Tämä alkuruoka sai hymyn huulilleni. Ihailtavan yksinkertaista ja puhdasta makumaailmaa ilman kikkailuja. BRAVO!

Samppanja muuten sopii lihakeiton kanssa erinomaisesti.

Seuraavaksi sielukasta Prykmestar Savukataja olutta Vakka-Suomen Panimolta.
Mikä sopisikaan paremmin makupariksi kuin porotartar metsän antimin. Upea poronliha on saanut seurakseen mustikkaa, sienicremeä ja jäkälää. Tartarannos oli yksi tämän vuoden upeimpia makuelämyksiä.

Seuraavaksi saimme nautittavaksi upean rubiininpunaista Joseph Scharsch Les Petits Grains Pinot Noiria Alcasesta. Tyylikkäässä viinissä voi aistia kirsikkaa, herukkaa ja tammen vivahteita. Hienostuneen mausteinen ja tasapainoiset tanniinit.

Hienostunut viini sai seurakseen kyyhkynrintaa, kurpitsapyreetä ja kyyhkykastiketta. Ensimmäinen koskaan syömäni kyyhkyannos eikä taatusti viimeinen. Kertakaikkiaan herkullista!

Sitten saimme maistaa jotain todella erilaista – hienon meripihkanväristä Vollereaux Ratafia jälkiruokaviiniä. Makean hedelmäinen maku on asprikoosinen ja rusinainen.

Viinin kanssa saimme nauttia leipäjuustoa ja lakkaa.

Viimeisenä muttei vähäisimpänä tarjoiltiin Schloss Lieser Riesling Auslese, jonka maussa hienostunutta keltaista hedelmää tasapainottamassa tummaa eleganttia mineraalisuutta. Maultaan syvä ja intensiivinen.

 

Illan kruunasi ihanan raikas syysomenaa ja keramellia!

Ravintola Kuun 5 ruokalajin Riistaa ja metsän aarteita -menun hinta 62 € ja juomapaketti 38 €

Loppuun vielä pieni yllätys – lasillinen Jean Vesselle de Champagne Ratafia jälkiruokaviiniä. Makea, maussa hunajaa, rusinaa ja aprikoosia. En ole itse edes makeiden viinien ystävä, mutta ratafiaa kyllä hankin joulunpyhiksi.

Sydämellinen kiitos isännällemme upeasta illasta!
Ravintola Kuu on ehdottomasti maineensa veroinen töölöläisklassikko. Ruokaa ja viiniä suurella sydämellä!

ravintolakuu.fi

You may also like

4 kommentia

Nimetön 03/12/2017 - 09:15

Oi! Minäkin olen ollut kerran Tuomas Tantun isännöimällä ravintolan Kuun riistaillallisella! Se oli kyllä kaiken kaikkiaan upea ilta – kuten selvästi tämä sinunkin 🙂

Vastaa
Nimetön 03/12/2017 - 10:30

Kuu on kyllä käymisen arvoinen klassikkoravintola

Vastaa
Nimetön 03/12/2017 - 09:15

Oi! Minäkin olen ollut kerran Tuomas Tantun isännöimällä ravintolan Kuun riistaillallisella! Se oli kyllä kaiken kaikkiaan upea ilta – kuten selvästi tämä sinunkin 🙂

Vastaa
Nimetön 03/12/2017 - 10:30

Kuu on kyllä käymisen arvoinen klassikkoravintola

Vastaa

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d