Etusivu » Neljän bloggaajan illallinen

Neljän bloggaajan illallinen

Kirjoittaja: Kulinaari
Neljän bloggaajan illallinen

Mitä tapahtuu kun neljä blobgajaa viettää illan yhdessä? Sanomattakin lienee selvää että siihen kuuluu kuohuvaa, naurua, kasapäin tarinoita ja ideoita sekä ennen kaikkea hyvää ruokaa.

Heinäkuun alussa Tinsku (Tinskun keittiössä & Tyynen kaa), Marina (Dioriina), Miki (Kaks kukkoo) sekä Kulinaari (KulinaariKaks kukkoo) kokoontuivat Mikin luona Vallilassa. Olin jo aiemmin luvannut kestitä rakkaita ystäviäni hyvän ruoan kera ja tämä oli oivallinen tilaisuus lunastaa tuo lupaus kun sekä Tinsku että Marina olivat samaan aikaan kaupungissa.

Tinsku toi illallisen pääraaka-aineen eli poron ulkofileen sekä pakastettuja kanttarelleja. Itse olin valmistellut kylkeen palsternakka pyreetä ja punaviinikastikkeen Midi Wuorelan luottoreseptilläni.

Kanttarelleista ja ruusukaaleista tein yhden lempilisäkkeistäni – paistettuja ruusukaalinterälehtiä ja sieniä. Toimii aina ja varsinkin tällaisen aromikkaan lihan kanssa.

Poronliha on itsessään niin maukasta että lisäkkeet kannattaa pitää yksinkertaisina. Esimerkiksi juurespyree tai paahdetut juurekset sopivat mainiosti. Puhtaita, selkeitä makuja.

Ilta aloitettiin tietysti lasillisilla kuohuvaa ja mikä sopisikaan paremmin lämpimään kesäiltaan kuin raikkaan kupliva Hardy´s Crest Sparkling Chardonnay Pinot Noir. Cheers!

 

PORON ULKOFILEE

1 poron ulkofilee
kirkastettua voita (esim. Arla)
suolaa
mustapippuria myllystä

Ota liha huoneenlämpöön n. 30 minuuttia etukäteen. Puhdista mahdolliset kalvot huolellisesti pois ja pyyhi lihan pinta kuivaksi ennen paistamista.

Kuumenna kirkastettu voi pannulla ja paista fileen pinnat kauttaaltaan nopeasti kiinni. Jatka paistamista noin 5 minuuttia käännellen filettä noin puolen minuutin välein. Mausta fileen pinta suolalla ja mustapippurilla.

Kääri file folioon ja anna levätä vähintään 5 minuuttia. Siivuta leikaten hieman vinottain.

 

PALSTERNAKKAPYREE

400 g palsternakkaa kuorittuna ja paloiteltuna
2 jauhoista perunaa
5 dl maitoa
50 g voita
suolaa

Keitä palsternakka maidossa pehmeäksi. Siivilöi keitinliemi ja heitä pois.
Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi samettiseksi soseeksi, lisää voi ja suola. Maista, säädä maku ja tarjoile.

 

PAISTETTUJA RUUSUKAALIN TERÄLEHTIÄ JA SIENIÄ

1 rasia ruusukaaleja
100 g kanttarelleja
kirkastettua voita
suolaa
mustapippuria myllystä

Mikäli käytät pakastettujaja sulatettuja kanttarelleja, valuta ne hyvin. Tuoreet voit käyttää sellaisenaan.

Leikkaa ruusukaaleista kanta ja erottele terälehdet yksi kerrallaan erikseen. Ydinosat voit heittää pois.
Kuumenna kirkastettu voi pannulla ja lisää sienet. Paistele hetki ja lisää ruusukaalit. Jatka paistamista muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile välittömästi.

Mitä nautittiin jälkiruoaksi selviää täältä

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: