Etusivu » Aprikoosivoi ja gluteenittonta riisipiirakkaa

Aprikoosivoi ja gluteenittonta riisipiirakkaa

Kirjoittaja: Kulinaari

Olen mukana Ruoka.fi:n ja Moilas gluteenittomien riisipiirakoiden Tuunaa piirakka-kisassa, jossa tuunataan piirakoita herkullisilla lisukkeilla. Uusissa Moilas-riisipiirakoissa on tattari- ja riisijauhoista leivottu ohut kuori ja runsaasti riisipuurotäytettä. Verrattuna perinteisellä reseptillä leivottuun riisipiirakkaan ei huomaa. Kuori on mukavan rapea ja täyte mehevää. Mainio pohja kaikenlaisille herkuille.

Yleensä mieleen tulevat ensimmäisinä suolaiset päälliset, mutta oletko koskaan kokeillut jotain makeaa ja jopa hedelmäistä? Erilaisilla hedelmävoiversioilla saat mukavaa vaihtelua pikkusuolaisten rinnalle. Ne on yhtä helppo valmistaa kuin perinteinen munavoikin.

 

APRIKOOSIVOI

1,5 dl pehmeitä kuivattuja aprikooseja
180 g voita huoneenlämpöisenä
0,5 vaniljatanko tai
0,5 tl jauhettua vaniljatankoa
Moilas gluteenittomia riisipiirakoita
Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet sisältä veitsen kärjellä.
Laita aprikoosit, vaniljansiemenet ja voi teholeikkuriin ja pyöräytä hiljaisella nopeudella kunnes ainekset ovat sekoittuneet tasaisesti. Aprikoosi saa jäädä hieman rouheaksi voin joukkoon.
Tarjoile huoneenlämpöisenä lämpimien tai kylmien Moilas gluteenittomien riisipiirakoiden kanssa.

Kypsennä piirakat pakkauksen ohjeen mukaan ja leikkaa hieman jäähtyneenä annospaloiksi.
Voit myös liottaa aprikoosit esimerkiksi konjakissa tai liköörissä ennen hiennontamista jos haluat hieman juhlavampaa tarjottavaa.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: