Etusivu » Praha hemmottelee matkailijaa

Praha hemmottelee matkailijaa

Kirjoittaja: Kulinaari
Praha hemmottelee matkailijaa

Elokuun lopulla teimme pienen pidennetyn viikonloppumatkan upeaan Prahaan. Olen käynyt kaupåungin kautta työmatkoilla Tsekeissä useammankin kerran kuluneina vuosina, mutta edellisestä lomamatkasta on jo varmaan noin kahdeksan vuotta.

 

Tanssiva talo Vltava-joen rannalla.

 

Suomessa tuona viikonloppuna vietettiin kesän kuuminta viikonloppua miesmuistiin, eikä Prahassakaan tarvinnut pahemmin värjötella. Keski-Eurooppaa koko kesän hellinyt lämpöaalto piti siitä edelleen huolen.

 

 

Lelumuseo Prahan linnassa

 

 

Praha on matkailijan unelmakohde monella tapaa. Kaupunkia voi syystä luonnehtia yhdeksi Euroopan kauneimmista, koska se on säästynyt sodan tuhoilta ja on väärällään hyvin säilynyttä art deco-, barokki- ja rokokoo -rakennuskantaa.

Prahassa ruoka ja juoma on uskomattoman edullista jos osaa valita paikat oikein. Oluen saa eurolla ja hyvän pääruoan kympillä. Siellä pätee pääosin sama sääntö kuin muuallakin maykaillessa; vältä turstialueita. Tosin lähellä niitäkin löytyy yllättäviä helmiä.

Toisaalta shoppailun suhteen en koe Prahaa erityisen houkuttelevana kohteena. Kaupungista löytyy tarjontaa Pradasta Tiffanyyn ja perinteiset ruotsalaiset rättiketjut, mutta hintataso on ihan kotimaasta tunnettua luokkaa. Käymisen arvoinen on keskustan valtaisa Palladium-kauppakeskus, jossa voi viettää helposti tunteja kierrellen ja pistäytyä välillä syömässä edullisesti yläkerran massiivisessa ravintolamaailmassa.

Palladium

 

Palladiumin miestenhuoneen hauskaa sisustusta

Praha on erityisen kuuluisa kahviloistaan, joissa kannattaa vierailla maistelemassa paikallisia leivonnaisia ja jäätelöä.

 

Kaupungintalon terassin kahvilassa nautittiin jäätelöstä
Kahvitauko yhdessä Palladiumin parhaista kahviloista. Päärynätorttua ja latte.

Itse majoituimma Prahassa viiden tähden Mamaison Riverside hotellissa, joka on hieman syrjässä varsinaisesta keskustasta, mutta toi mukanaan pakostakin mahdollisuuden tutustua ihan uuteen osaan kaupunkia. Prahan kohtuullisen kattava ja monipuolinen julkinen liikenne mahdollistaa helpon ja erittäin edullisen liikkumisen.

Mamaison Riverside Hotel *****

 

http://www.bejzment.cz/en/

 

Ensimmäisenä iltanamme suuntasimme juuri hotellin lähikortteleihin etsimään sopivaa ruokapaikkaa. Sellaista ei tarvinnut kauaa etsiä, sillä Burger Bup Bejzment sijaitsi melkeimpä kulman takana. Mukava rento kellaripubi täynnä paikallisia ja herkullinen burgerilista jollaista harvemmin näkee.
Enpä muista syöneeni näin laadukasta burgeria ja juoneeni kahta isoa olutta noin 8 eurolla…

Burgerit oli jopa upeasti brädätty.

 

Mehukasta ja maukasta!

Prahan hotelleissa aamiainen harvemmin kuuluu hintan ja näin oli myös omassa hotellissamme. Sitä oli toki tarjolla 15 euron hintaan, joka kyseisessä kaupungissa on aamiaisesta kiskurihinta. Tai siihen hintaan buffetin pitää jo olla melkoinen. Itse suuntasimme kuitenkin Vltava-joen vastarannalle ja kansallisteatterin kulmille, jossa on useita hyviä aamiaisravintoloita. Kuuluisin on ehkä vuonna 1902 avattu Café Louvre (Narodni 22), joka kuuluu Prahan kahviloiden eliittiin.

 

 

 

 

Yhdeksi matkan lempipaikoista ruoan ja juoman suhteen muodosui Vltava joen varrella, Kaarlensillan kupeessa sijaitseva Café Lávka. Erittäin kohtuuhintainen ja maukas ruoka puhumattakaan huolestuttavan edullisista drinkeistä: GT 4 euroa!

 

 

Café Lávka ja herkullinen Lohi-pinaatti gnoccit -annos.

Juomien hintoja piti toki tutkia kattavamminkin ympäri kaupunkia ja eri vuorokauden aikoina. Edullisimmillaan 2 eurolla Gin Tonicia nautimme trendikkäässä Vinohradyn kaupunginosassa TerMAX Gay-klubilla.

Vanhan kaupungin torin kulmilla sijaitsee maailman Top 10 baareihin kuuluva Black Angels Bar, joka tarjoaa unohtumattoman baarikokemuksen erittäin taitavien baarimestarien tarjoilemana. Täällä jos missä kannattaa kokeilla jotain uutta ja eksoottista! Rahasta se ei ainakaan jää kiinni.

http://www.blackangelsbar.cz

 

 

Prahassa mukavia ruoka ja juomapaikkoja on joka kulmassa. Kannattaa tutkailla listoja ja hinnastoja ja lähteä vähän keskustan pääkatuja edemmäs löytöretkille. Kaupungin epäilemättä hienoimpiin kuuluva ravintola on jokirannassa sijaitseva Bellevue, jossa minulla oli ilo vierailla ensimmäisellä Prahan matkallani. Palvelu on ylitsevuotavan hyvä ja ruoka Michelin-tasoa. Tyyris mutta käymisen arvoinen.

http://www.bellevuerestaurant.cz
Pitäydy drinkille tai lounaalle jokirannan viehättäviin laivoihin.
Ehkä suurin koskaan näkemäni olutmainos…

Andelin metroaseman yhteydessä sijaitsee erittäin laadukas italialaisravintolaketju Coloseum. Kohtuuhintaista pizzaa ja pastaa hyvän ja nopean palvelun kera. Pizzat valmistettu erittäin laadukkaista ja tuoreista raaka-aineista.

 

http://www.pizzacoloseum.cz/cz

Peritsekkiläiset ravintolat jäivät tälläkertaa käymättä. En ehkä ole ihan niin raskaan ja rasvaisen ruoan ystävä. 😉 Mutta tsekkiolutta kulutimme senkin edestä. Ja siitä ei olut juuri parane.

www.ideakeittio.fi

 

 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: