Etusivu » Pieni pyrähdys Piemonteen.

Pieni pyrähdys Piemonteen.

Kirjoittaja: Kulinaari
Pieni pyrähdys Piemonteen

Käväisin lyhyellä työmatkalla Italiassa Totonassa, joka sijaitsee Piemontessa Alessandrian maakunnassa Luoteis-Italiassa Milanon eteläpuolella. Keli oli tasan yhtä harmaa ja sateinen kuin Suomessakin. Ihan tyypillinen kuulema tähän aikaan.

Tortonassa majoituin kivassa Malpassuti-hotellissa, jonka yhteydessä toimii myös pieni ravintola. En pitkän työpäivän takia ehtinyt nauttimaan ravintolan antimista kuin tulopäivän iltana kevyen aterian muodossa, mutta se oli hyvää senkin edestä. Keittiöntervehdyksenä Milanon seudulle tyypillistä ilmakuivattua nautaa, sinappikastiketta ja italialaisia paahdettuja pähkinöitä. Aivan upea!

  

Varsinainen annos oli alueelle tyypillinen talviruoka – naudanlihatäytteisiä ravioleja naudanlihakastikkeella.
Kyytipoikana upeaa niinikään paikallista punaviiniä.
http://www.malpassutiguest.it

Harmitti todella, etten entinyt syventyä ravintolan tarjontaan syvällisemmin. Ehkä joskus ihan siteen vapaa-ajalla. Hotellin nuori omistajatar ainakin oli ystävällinen ja palvelu loistavaa. Kylppärini oli ehkä hauskin tai hirvein, mitä koskaan olen nähnyt. Miten tuon pinkin pläjäyksen nyt ottaa. Koko huoneen teema oli muutenkin tuhat ja yksi yötä. Just niin mun juttu…

Työpäivän aikan sain kunnian vierailla italialaisessa työpaikkaruokalassa. Isäntäni pahoitteli, että tarjoilut olivat kovin vaatimattomat. Tarjolla oli oli primi, secondi ja dolci. Muun muassa naudanliharaguta pastalla tai riisillä, haudutettua pinaattia ja porkkanaa ja vitello tonnatoa.Tuoreita hedelmiä ja jogurtteja. Suomipojalla vähän alkoi jo alaleuka väpättää. Ehkä ihan hyvä, että se elintarvikevirasto meni Italialle.

Tyypilliseen tapaan hotellin aamiaispöytä notkui kaikkea makeaa leivonnaista. En kyllä koskaan ole ymmärtänyt tätä. Leikkeleet ja leivät sentään olivat ekstra priimaa ja cappucchino myös.

 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: