Etusivu » Chilinen jättikatkarapupasta

Chilinen jättikatkarapupasta

Kirjoittaja: Kulinaari
Chilinen jättikatkarapupasta

Työkaveri luki iltapäivälehdestä, että Saarioisten maksalaatikko pitää edelleen kärkisijaa suomalaisten suosimien einesten listalla. Vähänkö on surullista! Tosin siitä virisi keskustelu, että jos mittaus perustuu puhtaasti myyntiin, niin silloin jää huomioimatta, että todella moni ostaa sitä koiralleen ruoaksi. Näin tiesi työkaverini ja niin tiedän minäkin. Itseasiassa koiranruoaksi se paremmin varmasti soveltuukin. Tosin oma koirani ei aikoinaan pystynyt sitäkään syömään. Isäntäänsä tullut ehkä…

Ja miksi ostaisinkaan eineksiä, kun ihan samalla vaivalla tekee chilistä jättikatkarapupastaa. Tuorepasta nyt tietysti on \”eines\” eräällä tavalla, muuta annetaan armoa vähän tässä asiassa. En ala arkena vääntää pinaattitagliatellea kahdelle hengelle. Jättikatkaravutkin oli pakkasesta, mutta ruohosipuli ja chili HeVi-osastolta.

CHILINEN JÄTTIKATKARAPUPASTA

(kahdelle)
n. 200 g kuorittuja kypsentämättömiä jättikatkarapuja
1 punainen chili
1-2 valkosipulin kynttä
1/4 punttia ruohosipulia
tai 2 kevätsipulia
1 tl kalakastiketta
3/4 dl oliiviöljyä
1/2 limetin mehu
suolaa ja pippuria myllystä
1 pkt tuorepastaa, esim. pinaattitagliatellea
vettä
suolaa
Sulata ravunpystöt ja valuta hyvin. Kuumenna pastan keitinvesi kiehuvaksi ja mausta suolalla. kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan samalla kun valmistat ravut. Valuta kypsä pasta ja lisää sekaan hieman öljyä.
Pese chili ja suikaloi siemenineen ohuiksi siivuiksi. Jos haluat vähemmän tulista, halkaise chili ensin ja poista siemenet. Hienonna myös ruohosipuli tai suikaloi kevätsipuli. Hienonna valkosipuli.
Kuumenna pannulla öljy ja lisää chili ja valkosipuli. Anna öljyn maustua hetki, mutta varo polttamasta valkosipulia. Lisää ravut ja kypsennä nopeasti. Lisää limemehu, kalakastike ja suurin osa ruoho- tai kevätsipulista. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kokoa annos syvälle lautaselle. Ensin pastaa ja lopuksi ravut kastikkeineen päälle. Koristele ruoho- tai kevätsipulilla ja mustapippurilla.
Kokonaisuudessaan tämän tekemiseen ei mene sen enempää aikaa kuin sen maksalaatikonkaan valmisteluun ja lämmittämiseen. 2 minuuttia pastan keittämiseen ja vajaat 10 rapujen kanssa.

 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d