Etusivu » Täytettyä vasikan entrecotea ja paahdettua selleriä

Täytettyä vasikan entrecotea ja paahdettua selleriä

Kirjoittaja: Kulinaari
Piti valmistaa vasikan entrecotesta salmiboccaa, mutta eihän siellä kaupassa mitään salviaa sitten ollut. Ei siinä mitään. sovellettiin sitten jotain muuta. Myös lisukkeen kanssa tuli vähän tenkkapoo. Päätettiin kokeilla jotain ihan uutta, siitä mitä kaapista nyt sattui löytymään. Ja löytyi varsiselleriä.

 

TÄYTETTY VASIKAN ENTRECOTE
2 paksua vasikan entrecote-viipaletta
2-4 viipaletta prosciuttoa
tuoretta lehtipersiljaa
tuoretta rakunaa
suolaa
pippuria
kirkastettua voita
paistinarua sitomiseen

Ota liha temperoitumaan n. tunti etukäteen. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa paksut pihvit vielä halki niin, että ne avautuvat ohuemmaksi isoksi pihviksi. Laita pihvit hieman limittäin niin että syntyy yksi iso pihvilevy. Levitä prosciutto-viipaleet lihalle ja lisäksi yrttien lehdet. Yrttejä ei kannata hienontaa. Revi vain lehdet kokonaisina. Voit käyttää tässä mitä tahansa yrttejä, sen mukkaan mitä kotoa satrtuu löytymään. Mausta hivenellä suolaa ja vastajauhetulla pippurilla.
Kääri tiiviiksi rullaksi ja sido napakasti paistinarulla. Mausta myös ulkopinta suolalla ja pippurilla. Ohje lihan sitomiseen löytyy täältä.

 

Ruskista lihan pinta kuumalla pannulla kirkastetussa voissa. Siirrä liha uunivuokaan ja kypsennä uunissa n. 10-15 minuuttia, kunnes sisälämpötila saavuttaa 54-55 astetta. Ota liha lepäämään ennenkuin poistat narut ja leikkaat lihan n. 1,5 sentin viipaleiksi. 

PAAHDETUT VARSISELLERIT
1 pkt varsiselleriä
oliiviöljyä
hunajaa
suolaa
pippuria

Leikkaa sellerinvarret n. sormenmittaisiksi pätkiksi. Voitele sopiva uunivuoka oliiviöljyllä. Lado sellerit vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Pirskottele päälle oliiviöljyä, hunajaa sekä mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa n. 15-20 minuuttia eli kunnes sellerit ovat täysin pehmenneet.
 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d