Etusivu » Omenaista teeripaistia

Omenaista teeripaistia

Kirjoittaja: Kulinaari
 
Joulupukki oli tänä jouluna niin huomaavainen, että lahjoi kokkia oikein kunnon paistinpannulla. Paketista paljastui upea Le Creusetin kannellinen paistoväline. Ja oikein vielä konepestävää mallia. Tosin en taida raaskia sitä koneeseen laittaa, kuten en muitakaan pannujani. Pannun kaveriksi tulivat miehekkään kokoiset ja oloiset pähkinäpuiset paistolastat. Pannu sai arvoisensa kasteen ankankoipien ja paahdettujen perunoiden myötä.
 
 
Uusi pannu tulikokeessa.

Toisenlaista linturuokaa saatiin vähän myöhemmin teeripaistin muodossa. Sanon nyt heti kättelyssä, että ei ollut kotimaista teertä, koska sehän on rauhoitettu kanalintu. Oli ruotsalaista.

Reseptejä etsiskellessä pisti silmään se, että kaikissa lotrattiin enemmän tai vähemmän pekonin kanssa. Sinänsä ymmärrettävää, koska vähärasvainen riistanliha kuivuu helposti. Päätin kuitenkin olla peittämättä hienoa makua sen pekonin kanssa ja lisäsin koruttomasti voita reseptiin. Toimi mielestäni yhtä hyvin. Ruoka.fi -palvelusta löytyi hyvä muokattavissa oleva teeriresepti, jossa erityisesti viehätti käytetty omena ja calvados. Ei sitten muuta kuin pata esille ja hommiin.

OMENAINEN TEERIPAISTI, MUUSIA JA ROSMARIINIVOITA
1 kokonainen teeri (n. 800 g)
100 g voita
1 sipuli
2 omenaa kuorittuna
pala juuriselleriä tai 1 sellerinvarsi
1 tl rosepippureita
4 katajanmarjaa
2 pitkää pippuria
1 dl omenamehua, omenasiideriä tai calvadosta
4 dl vettä
1 tl suolaa
4 laakerinlehteä

Sulata padassa voi kuumaksi ja ruskista lintu hyvin kauttaaltaan. Lisää pataan sipuli- ja omenalohjot, paloiteltu selleri. Lisää pippurit ja laakerinlehdet ja kaada pataan nesteet, niin että teeri ui liemessä.
Laita kansi päälle ja haarukka pitämään kansi hieman auki höyryventtiilinä. Hauduta miedolla lämmöllä n. tunti. Lisää suola vasta kypsään lihaan.

Rosmariinivoita varten sulatat vain kunnon klimpin voita pannulla miedolla lämmöllä ja revit sekaan parin rosmariininoksan lehdet. Anna hautua n. 5 minuuttia. Lusikoi annokseen muusin päälle.

Teeren kanssa maistui siskon mainio punasipulihilloke, puolukkasurvos ja padassa hautuneet omenalohkot. Lisukkeeksi sopivat myös muut kirpeät marjahyytelöt.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: