Etusivu » Sisarussoppa – tuunattu arkiklassikko

Sisarussoppa – tuunattu arkiklassikko

Kirjoittaja: Kulinaari
Sori pieni hiljaiselo. Piti vähän lomailla tässä välissä ja käydä Sveitsissä hyvästelemässä sikäläinen huusholli. Pian on taas koko poppoo koolla täällä Helsingissä. Sveitsin matkalta on myös omat ruokamuistelot luvassa. Tosin enempi ravintolapainotteiset.

Jo pidemmän aikaa on tehnyt mieli tehdä yhdestä suosikkikeitostani, siskonmakkarakeitosta, oma versio maustetuista raakamakkaroista. Ja kun perillinen otti keitonteon eilen puheeksi, niin tänään oli jotain uutta pöydässä.

Sokoksen Wotkinsilla ei tänään ollut yhtään raakamakkaroita tiskissä jäljellä, joten oli tyytyminen eineshyllyn versioon (Saarioisten yrtti bratwursti). Mutta toimi juuri niinkuin oletinkin eli upeasti!
Keitoon tuli mausteisesta makkarasta kivaa pientä potkua ja myös erilaista rakennetta. Ensi kerralla sitten kokeillaan vieläkin mausteisimmilla versioilla. Silloin teen sen veljenmakkarasoppana eli jätän ne siskonmakkarat kokonaan pois. 🙂 Ehkäpä uusia muunnoksia myös juurespuolella…

KULINAARIN SISARUSSOPPA
1 litra (omatekoista) lihalientä
3-5 kiinteää perunaa
3 porkkanaa
pala purjoa
pala lanttua
400 g siskonmakkaroita
3-4 mausteista raakamakkaraa
2 laakerinlehteä
4 maustepippuria
1 pitkäpippuri
oksa tuoretta timjamia
persiljaa ja ruohosipulia hienonnettuna
suolaa tarvittaessa

Kuori ja kuutioi juurekset. Lämmitä lihaliemi kiehuvaksi. Lisää pippurit ja laakerinlehdet sekä juurekset. Anna juuresten kypsyä 15 minuuttia. Laita liemeen timjaminoksa. Lisää makkaramassaa parin sentin palleroina liemen joukkoon. Anna makkaroiden kypsyä n. 5 minuuttia. Lisää hienonnettu persilja, maista suola ja tarjoile. Koristele ruohosipulisilpulla.

Jälkkäriksi tietysti pannukakkua.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d