Etusivu » Karitsan parikyljyksiä juhlan kunniaksi!

Karitsan parikyljyksiä juhlan kunniaksi!

Kirjoittaja: Kulinaari
Olin ennen lomia hankkinut Citydealin kautta 20 eurolla 50 euron lahjakortin Hakaniemen hallin Hakkaraisen lihaliikkeeseen. Diili piti lunastaa elokuun loppuun mennessä ja kiirehän tässä meinasi taas tulla. Maanantaina siis suuntasin Hakaniemenhalliin. Aika tyhjältä tiski näytti siihen aikaan päivästä. Olivat muutkin kuulema olleet samoilla asioilla. Mutta kyllä sieltä silti irtosi ihan komea saalis: naudan etuselkää, karitsan entrecote pihvit, paahtopaisteja ja sisäfileitä sekä parikyljyksiä.

Jälkimmäisistä tein maukkaan arkiruoan käden käänteessä. Parikyljykset oli valmiiksi maustettu varsin herkullisella yrtti-valkosipulimarinadilla. Lisukkeeksi tein uunivihanneksia,

UUNIVIHANNEKSET
1 kesäkurpitsa
1 iso paprika
1-2 sipulia
öljyä
suolaa
mustapippuria
yrttejä (rosmariinia, timjamia, rakunaa)

Paloittele vihannekset sopivan kokoisiksi paloiksi. Laita öljyttyyn uunivuokaan. Lisää kasviksiin hieman öljyä ja mausteet. Yrtit luonnollisesti tuoreina. Paista 200 asteisessa uunissa välillä käännelle n. 20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat miltei pehmeitä.
Annokseen lisäsäväystä antaa loraus valkotryffelinmakuista balsamicokastiketta.

Niin ja mikä siis oli tuo otsikossa mainittu juhla? Kulinaari-blogi saavutti hienon yhden vuoden iän 30.8.2012!
Täytyy sanoa, että minulla on ollut suunnattoman hauskaa kirjoittaessani näitä juttuja omasta ruoanlaitostani ja suhteestani ruokaan ylipäätään. Se on ollut myös välillä hyvää kimmoketta yrittää ja etsiä uutta ja tuntematonta. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Sydämellinen kiitos kaikille lukijoille ympäri maailmaa – aina Helsingistä Uuteen Seelantiin saakka.
(Tilaston mukaan lukijamaiden TOP 10: Suomi, Yhdysvallat, Venäjä, Sveitsi, Ruotsi, Saksa, Britannia, Espanja, Alankomaat, Viro)

Kulinaari 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: