Etusivu » Grillatut vuohenjuusto-parsa-prosciuttoleivät

Grillatut vuohenjuusto-parsa-prosciuttoleivät

Kirjoittaja: Kulinaari

Whole Foods-luomuketjun sivuilta tuli vastaan tämä ruokaisa grillattu leipä. Herkullinen yhdistelmä vuohenjuustoa, paistettua parsaa ja ilmakuivattua kinkkua. Lisäksi sain mahdollisuuden hyödyntää aiemmin tekemääni pestoa. Alkuperäisessä reseptissä parsat kypsennetään uunissa grillaamalla, mutta itse paistoin pikkuparsat paistinpannulla. Toimii yhtä hyvin. Myös vuohenjuuston voi korvata esim. mozzarellalla tai muulla lämpimiin voileipiin sopivalla juustolla. Itse käytin leipänä Stockmann Bakeryn jumalaista rosmariinileipää.

GRILLATUT VUOHENJUUSTO-PARSA-PROSCIUTTOLEIVÄT (8:lle)
450 g parsaa
1 rkl oliiviöljyä paistamiseen
1/2 tl hienoa merisuolaa
1/4 tl vastarouhittua mustapippuria
0,6 dl pestokastiketta
16 siivua hyvää maalaisleipää
24 siivua ilmakuivattua kinkkua
800 g vuohenjuustoa
oliiviöljyä

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Esivalmistele parsat poistamalla kannat ja puolittamalla varret. Levitä paperoidulle uunipellille ja kaada päälle öljyä sekä mausta suolalla ja pipprilla. Paahda 10 minuuttia eli kunnen parsat ovat pehmeitä.

Sillävälin levitä 8:lle leipäviipaleille pestokastike ja lopuille 8:lle leipäviipalelle viipaloitu vuohenjuusto. Asettele vuohenjuustolle kinkkusiivut sekä paistetut parsat ja laita pestoilla voideltu leipäviipale näiden päälle. Kostuta leivät molemmin puoilin oliiviöljyllä ja rillaa tai paista molemmin puolin, niin että leivät lämpenevät sisältä asti, eli n. 6-8 minuuttia. Nosta leikkuulaudalle, leikkaa keskeltä halki ja tarjoile.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d