Etusivu » Arkiklassikot osa 4

Arkiklassikot osa 4

Kirjoittaja: Kulinaari
Sianlihakastike

Sianlihakastike eli kotoisasti läskisoosi on todellinen arkiruokien klassikko. Sianlihaa tulee nykyään valmistettua erittäin vähän. Mahtaneeko johtua siitä, että exappiukko oli sikalanomistaja ja possua oli saatavilla kyllästymiseen saakka. Tosin täytyy myöntää, etten ole sen parempaa sianlihaa jurri sen jälkeen syönytkään. Hänellä kun possut ruokittiin oman pellon puhtaalla viljalla ja kesäisin jötkäleet päästettiin ulos omalle aidatulle alueelleen.

Arkiruoaksi tämä on mukavan helppo ja nopea valmistaa. Kunhan vain muistaa käristää siankyljen kunnolla. Siitä se varsinainen maku tulee kastikkeeseen. Yleensäkin tämä kannattaa pitää nyrkkisääntönä liharuokien suhteen. Kunnon ruskistus antaa ruokaan hyvää makua ja myös rakennetta.

Tällä kertaa läskisoosin kaverina kotoisasti kuoriperunoita ja viipalepunajuuria. Pinnalle ripaus hienonnettua viinisuolaheinää.

SIANLIHAKASTIKE ELI LÄSKISOOSI

500 g siankylkeä siivuina
1/2 sipuli
n. 1 dl vehnäjauhoja
5 dl kuumaa vettä
0,5 -1 dl kermaa
0,5 dl soijaa
mustapippuria
valkopippuria
suolaa

Lämmitä syvä paistinpannu hyvin kuumaksi. Leikkaa siankylkisiivut noin sentin paloiksi ja ruskista ne hyvin, mielellään pienissä erissä. Varaa pieni kulho ja sen päälle siivilä. Kumoa ruskistettu liha siivilään, jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Hienonna sipuli ja kaada samalle pannulle hieman lihan rasvaa. Ruskista sipuli kevyesti ja kaada lihojen päälle siivilään. Lisää jälleen pannulle hieman lihojen rasvaa ja ruskista siinä vehnäjauhot kokoajan sekoittaen. Lisää kuumaa vettä kokoajan sekoittaen kunnes kastike on sopivan paksuista. Lisää kermaa maun mukaan. Lisää paistetut lihat ja sipuli. Mausta ja maista.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d