Etusivu » Bistro Bryk on Arabianrannan oma kortteliravintola

Bistro Bryk on Arabianrannan oma kortteliravintola

Kirjoittaja: Kulinaari
Bistro Bryk Arabia-korttelissa

Arabian legendaarisen tehdasrakennuksen pohjakerroksessa avattiin hiljattain Arabianrannan oma kortteliravintola Bistro Bryk. Ravintolan oman vision mukaan kaiken keskiössä ovat laadukas ruoka ja asiakkaiden viihtyvyys.

Bistro Bryk ammentaa inspiraatiota annoksiin vähän sieltä sun täältä. Välimerellisiltä terasseilta Aasian katukeittiöiden kautta Pohjoismaihin. Tietysti aina sesongin raaka-aineista. Ravintola tarjoilee illallisen lisäksi myös lounasta arkisin klo. 11-14. Illallistarjoulu alkaa klo. 16. Kummankin menut vaihtuvat usein – lounaan jopa viikottain.

Bistro Bryk Arabia-korttelissa

Koska ukkoni asuu käytännössä Arabiakorttelin toisella puolella muutaman sadan metrin päässä, päätin varata meille pöydän lauantain illalliselle. Arabianrannan, saati lähialueiden ravintolatarjonta ei ole päätähuimaava, joten lupaavan rento ja  laadukas kortteliravintola oli katsastamisen arvoinen.

Ravintolaan saavuttuamme meitä oli vastassa hieman hajamielisen ja eksyneen oloinen tarjoilija. Meille oli varattu kahdelle neljän hengen pöytä ravintolan pimeimpään peränurkkaan. Kuitenkin sanottiin, että voimme valita pöydän mistä haluamme. Siispä valitsimme pöydän hieman valoisammasta paikasta. Jo pelkästään siksi, että annokset saa kuvattua paremmin. Ravintola oli melko tyhjä tässä vaiheessa.

Bistro Bryk sisustusta

Bistro Bryk on Arabian tehdarakennuksen pohjakerroksessa ja tilassa on säilytetty paljon teollisuuskiinteistön ominaispiirteitä. Tila on matala, mutta se luo myös tietynlaista intiimiyttä. Sisustus on ihan ok, mutta ehkä vähän eri paria tilan hengen kanssa.

Bistron Chef´s table on sijoitettu luonnollisesti keittiön yhteyteen, ja siihen saa varata erikseen paikat, joilta pääsee seuraamaan keittiötyöskentelyä. Pöytä on vain harmillisesti sijoitettu suoraan ulko-oven eteen, joka vähän laskee elämyksen tasoa.

mojito Saimme menut ja juomalistat, mutta emme esimerkiksi vettä heti alkuun. Otimme lyhyeltä drinkkilistalta French 75 -cocktailin sekä Mojiton. Birtro Brykin French 75 oli aika omintakeinen versio, joka oli tosi lyhyt ja maistui lähinnä limemehulta. Mojitosta oli jäänyt kokonaan ruokosokeri ja limettien puristus pois.

Brykin tulkinta French 75:ä

Saimme viimein tilattua ruoat ja viinin. Bistro Brykin lista on ihan mukavan mittainen ja sieltä löytyi melko helposti kummallekin jotain. Viinivalikoima on melko kapea, joten päädyimme tavoillemme uskollisina italialaiseen.

Bistro Brykin tartar

Samaten perinteisesti testaamme aina ensin tartarin, jos sellainen listalla löytyy. Brykin tartar on melko pieni, mutta se onkin toki alkuruoka. Ensivaikutelmassa ihmetyttivät lihan ja lisukkeiden mittasuhteet lautasella. Kapriksia, punasipulia ja suolakurkkua on kutakin melkein yhtä paljon kuin itse lihaa. Keltuaista oli rannutettu lihan pinnalle melko vähän. Olisin kaivannut keltuaisen ihan kokonaisena. Herkulliset suolakurkut ja laadukas liha nostivat annoksen aivan omiin svääreihin, tehden siitä yhden parhaimmista nauttimistamme tartar-annoksista. Plussaa siitä, että lisukkeita ei oltu sekoitettu tartarin joukkoon. Se pitää saada tehdä itse. Tartarin kanssa nautimme toscanalaista Torre alle Tolfe Chianti Colli Senesi -luomupunaviiniä.

Torre alle Tolfe Chianti Colli Senesi -luomupunaviini

Pääruoiksi valitsimme päivän kalan (siikaa) ja varhaisperunoita sekä Brykin burgerin parmesaaniperunoilla.  Mieheni burgerista ei ole kuvaa, mutta pienestä koosta huolimatta liha oli laadukasta ja hyvin kypsennetty.

Siikaa, savustettua maa-artisokkaa ja Beurre Blanc

Oma siika-annokseni oli yhtä makujen ilotulistua alusta loppuun. Upeasti paistettu rapeapintainen siika oli saanut seurakseen savustettua maa-artisokkapyreetä, (oletettavasti) beurre blanc -kastiketta, broccoliinia ja mätiä. Savustettu maa-artosokka oli sellainen umamipommi, että toivoin ettei annos lopu ikinä! Annos oli heittämällä yksi viime vuosien parhaita ravintola-annoiksia mitä olen syönyt. Myös lisukkeena tarjoillut pikkuruiset varhaisperunat olivat herkullisia, vaikka en olisi niitä annokseen edes kaivannut. Valitsin siialle pienen lasin rieslingiä, mutta myös Chianti toimi annoksen kanssa kuin unelma.

uusia perunoita

Mainittakoon tässä välissä, että tarjoilija ei esitellyt annoksia mitenkään, joten löytöretkeily jäi ihan omien aistien varaan.

Tähän saakka ruoan puolesta nousujohteinen ravintolailta päätettiin jälkiruoan sijaan espressoon ja aveciin, joka itselläni oli calvadosta ja miehelläni Amarula kermalikööriä. Varsin kelpo jälkiruokavalinta.

Espresso avec jälkiruoaksi

Bistro Bryk käynti siis kannatti ja kokonaisuudessaan suuhun jäi ihan hyvä maku pitkästä aikaa. Ruoan suhteen äärettömän positiivinen kokemus. Harmi ettei hajamielinen ja hapuileva salityöskentely yllä läheskään samalle tasolle ruoan kanssa. Bistro Brykillä on rahkeita vaikka mihin, joten kannattaa korjata palvelupuoli kuntoon pikimmiten. Ravintolakäynti on aina kokonaisuus, jossa palvelukokemuksella on erittäin suuri rooli.

Joka tapauksessa olemme innoissamme siitä, että Bistro Bryk sattuu olemaan juuri meidän kortteliravintolamme.  Menemme toistekin!

Katso lisää ravintolajuttuja meiltä ja maailmalta.

 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: