Etusivu » Tiikerikakku Red Velvet raidoilla

Tiikerikakku Red Velvet raidoilla

Kirjoittaja: Kulinaari
Red Velvet -tiikerikakku

Tiikerikakku on kaikesta vuosien leipomisesta huolimatta jäänyt tekemättä viimeisten yli 10 vuoden aikana. Toki se on mainittu parhaat kahvikakut postauksessa vuodelta 2018. Sen sijaan on tullut kokeiltua raidoituksia muun muassa graafisen kauniissa kolmikerros kahvikakussa.

Ostin taannoin uuden valualumiinisen kakkuvuoan, joka on ollut kuuminta hottia viime vuodet. Eniten markkinoilla on amerikkalaista Nordic Waren tuotantoa, mutta niistä suurin osa on myös sikäläistä reilusti yli 2 litraa vetävää kokoa, jolle itselläni ei ole tarvetta. Löysin kuitenkin Patisse-merkkisen 1,8 litraisen spiraalivuoan, jolla pääsin viimein kokeilemaan valualumiinivuoan toimivuutta ja upeaa muotoa Red Velvet -kahvikakun kanssa.

Red Velvet -tiikerikakku

Ja kuten aina, uusilla välineillä tehdessä oppii jotain uutta, jota ei tullut ajatelleeksi etukäteen. Nimittäin valualumiinin lämmönjohtokyky, joka on tietysti erilainen verrattuna vanhanmallisiin metallivuokiin. Ihmettelinkin miten ensimmäisten kakkujen pinnat kypsyivät todella tummiksi ja koviksi. Piti vain pudottaa seuraavien kanssa uunin lämpöä ihan reippaasti ja lyhentää myös paistoaikaa jonkin verran. Vuoat ja uunit ovat aina erilaisia, joten tarkkaile leipomuksiasi ja säädä lämpötilaa ja paistoaikaa tarpeen mukaan.

Kakkuvuoka ja leivontatarvikkeet ovat kotileipurille aina mieluinen lahja ja kannustavat esimerkiksi lapsia ja nuoria kokeilemaan leivontaa. Itsekin opettelin aikoinaan juuri kuivakakkujen ja mokkapalojen kanssa kanssa leipomaan.

Red Velvet -tiikerikakku

Tämä tiikerikakku Red Velvet -raidoin onnistuu parhaiten spiraalivuoalla. Toteutus vaatii vain vähän kärsivällisyyttä ja näppäryyttä, mutta on kaiken vaivan arvoista. Pursotinpussien avulla eriväriset taikinat on helppo pursottaa tarkasti uurteisiin.

Valualumiinivuokia on paljon hienon mallisia ja niissä kannattaa kokeilla tämäntyyppisiä värikokeiluja.

Tietenkin kakun voi tehdä myös perinteisen tiikerikakun tapaan toisenmalliseen vuokaan ja raidoittaa kerroksittain vuokaan laitetut taikinat esim. lusikan varrella vetämällä.

Red Velvet -tiikerikakku

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: