Etusivu » Täyteläinen viherpippuri-konjakkikastike

Täyteläinen viherpippuri-konjakkikastike

Kirjoittaja: Kulinaari
Viherpippuri-konjakkikastike ja naudan petit tender

Viimeisimmällä käynnillämme Sikke´sissä söin flank steakia, jonka kanssa tarjoiltiin todella herkullinen viherpippuri-konjakkikastike. Kastikkeessa oli upeaa toffeisuutta ja kokonaiset viherpippurit antoivat kivan säväyksen. Tätä olisi tehtävä itsekin, joten aloimme miettiä reseptiä, jolla toistaa tuo makuelämys.

Ihan ensimmäiseksi olisi kuitenkin löydettävä jostain säilöttyjä viherpippureita. Muistelimme kumpikin, että sellaisia oli myyty aiemmin Santa Maria -merkkisinä maustehyllyssä. Siis ihan sellaisessa lasisessa maustepurkissa. Mutta ilmeisesti tuote on lopetettu. Googlasin tietysti myös asiaa ja yksi kotimainen verkkokauppa niitä myi melko kovaan hintaan. Myös Hakaniemen kauppahallista herkkupuodista niitä kyselin, mutta vastauksena oli vain tyly napakka EI.

Säilöttyjä viherpippureita

Laajensin sitten hakua Amazonin puolelle ja johan tärppäsi. Saksasta tilasin koko myyntierän, eli kuusi purkkia kerralla ja kotiin kannettuna, eikä ollut edes kallista.

Testasimme ensimmäisen satsin naudan sisäfileen kanssa. Pienet pihvit paistettiin normaalisti pannulla ja jälkikypsennettiin kastikkeen kanssa. Viherpippuri-konjakkikastike oli jo melko onnistunut, ja kaipasi vain pieniä säätöjä.

Viherpippuri-konjakkikastike ja naudan sisäfilee

Toisen kastike-erän kanssa valmistimme yhtä suosikkilihaamme, naudan petit tenderiä, jota olen tilannut Atria Lihakaupasta. Nyt olivat maut ja rakenne kohdallaan. Lisukkeena oli Mikin valkosipuliperunoita.

Viherpippuri-konjakkikastike sopii myös porsaanlihalle ja siipikarjalle.

Petit tenderin kanssa nautimme sisilialaista Zensa Nero d´Avola Appassimento Organico luomupunaviiniä.

Säilöttyjä viherpippureita voi käyttää hyvin monipuolisesti ruoanlaitossa. Ne maustavat esimerkiksi maksapateen herkulliseksi.

Viherpippuri-konjakkikastike ja naudan petit tender

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: