Etusivu » Mehevä tomaattibroileri on nopea, kevyt ja herkullinen arkiruoka

Mehevä tomaattibroileri on nopea, kevyt ja herkullinen arkiruoka

Kirjoittaja: Kulinaari

Kulinaarin kevyemmästä keittiöstä päivää! Uskomatonta miten yksinkertaisilla raaka-aineilla voikin saada aikaiseksi näin hyvää, nopeaa ja helppoa arkiruokaa.

Kaikki lähti itse asiassa liikkeelle Jävla Sås Bolagin tomaattikastikkeesta, jota tilasin Fiksuruoasta. Heidän tomaattikastikkeensa valmistetaan hävikkitomaateista, jotka eivät mahdu EU-normeihin ja sen takia kelpaa myyntiin. Hieman yrttejä sekaan ja tuloksena on parasta tomaattikastiketta mitä tiedän!

Kastikkeessa on käytetty suomalaisia hävikkitomaatteja.

Valmistin Jävla Sås Bolag -tomaattikastikeesta ensin lisuketta yhdessä kesäkurpitsan kanssa ja siitä tuli todella hyvää. Täytyy sekin repsu tehdä pian uudelleen ja kirjoittaa resepti auki. Tässä se reseptipankki kasvaa koko ajan, kun ruokaa tekee kerralla useammaksi päiväksi.

 

Kastikkeessa on käytetty suomalaisia hävikkitomaatteja.

Tämän broilerireseptin taikoi meille rakas ukkoni viikonloppuna. Hän on tietysti ollut hieman hämmentynyt, näistä ruokavaliomuutoksista, vaikkei hänen tarvitsisikaan muuttaa omaa ruokailuaan. Mutta urheasti hänkin syönyt miltei samaa ruokaa kanssani. Kasviksia me olemme syöneet muutenkin aina runsaasti. Olen karsinut pois rasvat, sokerit, huonot hiilarit ja rytmittänyt syömiseni uudelleen.

Resepti on uskomattoman yksinkertainen ja lopputulos mehevä. Tomaattikastike pysyy samoin mehukkaana ja on mukavan hapokasta, makeaa ja umamista. Kastikkeeseen voi halutessaan lisätä potkua lisää vaikka chilihiutaleilla tai Tabascolla. Jo haluaa oikein revitellä, niin pinnalle voi ripauttaa hieman parmesaania.

Kastikkeessa on käytetty suomalaisia hävikkitomaatteja.

TOMAATTIBROILERI (4:lle)

4 broilerin maustamatonta rintafilettä

kastike:
1 prk (340 g) Jävla Sås Bolag -tomaattikastiketta
1,5 rkl kuivattua sipulirouhetta
0,5 tl valkosipulijauhetta
2 tl basilikaa
0,5 tl Herbamare -yrttisuolaa
(1 dl parmesaaniraastetta)

Sekoita tomaattikastikkeeseen muut kastikeainekset. Laita fileet uunivuokaan ja levitä kastike fileiden päälle. Voit ripotella halutessai pinnalle parmesaaniraastetta.

Kypsennä 200 asteessa 15-20 minuutia, kunnes broileri on kypsää. Nauti esimerkiksi lohkoperunoiden sekä raikkaan salaatin kera.

Kastikkeessa on käytetty suomalaisia hävikkitomaatteja.

 

 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: