Etusivu » Maistele vegaaniset Allumea-luomuviinit uudella innostavalla tavalla – Colour by Tasting

Maistele vegaaniset Allumea-luomuviinit uudella innostavalla tavalla – Colour by Tasting

Kirjoittaja: Kulinaari

Kaupallinen yhteistyö Hartwall Viinisi kanssa.
Vihdoinkin tuli aika julkistaa tämä superkiva projekti, jota olen kevään aikana valmistellut yhteistyössä Hartwall Viinisi kanssa italialaisille vegaanisille Allumea-luomuviineille. Ideoin ja kuvitin uudenlaisen hauskan tavan maistella viiniä ja samalla lähteä pienelle löytöretkelle luomuviinien makumaailmaan värittäen teemakuvista löytyvät aromit ja tunnelmat.

Maistele viinejä Colour by Tasting -värityskuvien kanssa

Italialainen Allumea-viinisarja on 100 % luomu ja vegaaninen. Tuotannon perustana on luonnonmukainen viljely, ympäristönsuojelu sekä luonnon monimuotoisuuden vaaliminen ilman kemikaaleja ja torjunta-aineita. Juuri niin kuin luontoäiti sen tarkoitti.

VEGAANINEN VIINI?

Miten niin vegaaninen viini? Eikö viini tehdä rypäleistä?
Näin on, mutta viinin tuotantoprosessissa käytetään yleisesti eläinperäisiä proteiineja, kuten munanvalkuaista esimerkiksi viinin kirkastukseen.

Viinisarjan nimi pohjautuu latinan sanaan LUME – valo ja Allumea kuvaakin valaistumista nähdä luonnon monimuotoisuus ja luonnon suojelemisen tärkeys sekä ymmärtää kestävän kehityksen tärkeys viinin viljelyssä.

COLOUR BY TASTING

Valaistuksen hetkiä voi kokea nyt myös aistien kautta maistellen, haistellen ja värittäen. Ota itsellesi oma rentouttava hetki tai kokoonnu yhteen ystävien kanssa. Viinin lisäksi tarvitset kullekin viinille tarkoitetun värityskuvan, jotka voit ladata ja tulostaa Viinilinnan sivulta.

Suosittelen tulostamaan A4-kokoiset kuvat hieman paksummalle paperille tai kiinnittämään tulosteen hieman jäykemmälle alustalle – varsinkin jos käytät väritykseen akvarellikyniä tai vesivärejä. Värittää voit tietysti millä tahansa käsillä olevilla väreillä tusseista vahaliituihin.

Itse tulostutin värityskuvat paksummalle mattapintaiselle paperille Helsingissä Printtitalo Niinissä.

Klikkaa ja katso YouTube -videoista miten homma hoituu!

Väritykseen käytin akvarellipuukyniä, joiden pigmentti käyttäytyy vesivärin tavoin ja levittyy märällä siveltimellä kauniisti ja kuultavasti. Siveltimiä kannattaa varata yksi ohuempi ja yksi vähän leveämpi. Lisäksi pieni vesikuppi.

Akvarellikyniä käytettäessä eri värisävyt kannattaa lisätä väritettävään kohtaan kerralla, ennen kuin tasoitat ja sekoitat värit siveltimellä. Myöhemminkin voi väriä lisätä, mutta kohdan pitää antaa kuivua ensin.

ALLUMEA NERO D´AVOLA ORGANIC, 2020

Trapanin provinssista Sisiliasta tulevat suositut Nero D´Avola -rypäleet, joista syntyy tämä herkullinen keskitäyteläinen ja keskitanniinen punaviini, jonka mehevän hilloisessa maussa erottuvat kypsät vadelmat, karhunvatukka, mustikka ja häivähdys herukkahilloa.

Colour by Tasting värityskuvat

Syvän tummanpunainen viini sopii niin seurusteluun kuin noutopöytäänkin. Nauti siitä itämaisten makujen, kuten hapanimelän possupadan tai thaimaalaisen currykanan kanssa. Sen seurassa viihtyvät  myös mausteiset makkarat kuten chorizo ja salami sekä pastat ja pizzat. Kokeile myös rasvaisen kalan kanssa. Viini aukeaa dekantoituna paremmin ja antaa huomattavasti laajemman kirjon aromeja. Tarjoilulämpötila 14-16 °C.

Colour by Tasting värityskuvat

Allumea Nero D´Avola Organic, 2020, vegaaninen, luomu (Lataa värityskuva)

Rypäle: 100 % Nero d´Avola
Italia, DOP Sisilia
Alkoholi: 13,5 %
Sokeri: 8,0 g/l
Hapot: 6,0 g/l
Alkon hinta: 9,98 €, vakiovalikoima

ALLUMEA TERRE DI CHIETI ROSSO ORGANIC, 2019

Täyteläinen ja mehevän hilloinen punaviini niin seurusteluun kuin aterialle. Keskitanniinisen viinin aromeissa erottuvat tumma kirsikka, boysenmarja, yrttisyys, hento mokkaisuus sekä kevyt tammisuus.
Nauti täyteläisten ruokaisien kasvisruokien, patojen, possun ja naudanlihan, siipikarjan sekä pastojen, pizzan ja juustojen kanssa. Myös tämä viini antaa arominsa parhaiten lyhyen dekantoinnin jälkeen.
Tarjoilulämpötila 14-16 °C.

Colour by Tasting -värityskuvat

Allumea Terre Di Chieti Organic, 2019, vegaaninen, luomu (Lataa värityskuva)

Rypäle: 100 % Montepulciano
Italia, Abruzzit, IGT Terre Di Chieti Rosso
Alkoholi: 13,5 %
Sokeri: 9,0 g/l
Hapot: 5,4 g/l
Alkon hinta: 9,98 €, vakiovalikoima

Colour by tasting -värityskuvat

ALLUMEA CHARDONNAY ORGANIC, 2019

Seurusteluviiniksi ja myös noutopöytään mainiosti sopiva raikas ja kuiva valkoviini, jonka pirteän hedelmäisestä mausta löydät viheromenaa, aprikoosia ja geippisyyttä. Tuoksussa voi aistia omenan, greipin ja eksoottisten hedelmien aromeja. Kumppaniksi erityisesti siipikarjalle, rasvaiselle kalalle, äyriäisille, ruokasille salaateille, kasvisruoille sekä pastoille. Tarjoilulämpötila 10-12 °C.

Colour by tasting -värityskuvat

Allumea Chardonnay Terre Siciliane Organic, 2019, vegaaninen, luomu (Lataa värityskuva)

Rypäle: 100 % Chardonnay
Italia, Sisilia, IGT Terre Siciliane
Alkoholi: 12 %
Sokeri: 6,0 g/l
Hapot: 7,4g/l
Alkon hinta: 9,98 €, vakiovalikoima

Colour by Tasting -värityskuvat
Elämyksellisiä maistelu- ja värityshetkiä toivottaen,

Kulinaari ja Hartwall Viinisi

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: