Etusivu » Herkullinen italialainen ilta

Herkullinen italialainen ilta

Kirjoittaja: Kulinaari
Herkullinen italialainen ilta
Välillä on hauska laittaa ruokaa jonkin teeman mukaan, eikä sen tarvitse olla hankalaa ja työlästä. Italialaista iltaa varten oli tällä kerralla koottu joukko huippulaadukkaita raaka-aineita. Vähän mutta hyvää.

Antipastona klassinen insalata caprese Makulian puhvelinmaito mozzarellasta sekä Teurastamon Syysmarkkinoilta hankituista salolaisista kirsikkatomaatteista ja basilikasta.

Makulian nettikaupasta voi tilata tuoretta ja ihana kermaista Mozzarella di Bufala Campanaa ja ricottaa suoraan Etelä-Italian Salernosta. Juustot valmistetaan perheyrityksessä käsityönä omien puhvelien vastalypsetystä maidosta. Maitoa ei lämpökäsitellä, koska se muuttaisi juuston makua. Juusto kypsyy rauhassa luonnollisella maitohappokäymisellä, jonka aikana suurin osa maidon laktoosista hajoaa.

Jemman mozzarellalla on korkeat laatu- ja hygieniavaatimukset ja sillä on EU:n suojattu alkuperäisnimitys.

Makukian Vinkit:

  • Mozzarella kannattaa tarjoilla noin 15-asteisena, ei suoraan jääkaapista. Tunti huoneenlämmössä ja herkku on valmis nautittavaksi!
  • Leikkaa mozzarella hyvin terävällä veitsellä tai revi palasiksi. Näin juusto pysyy mehukkaana.
  • Säilytä mozzarella aina omassa liemessään jos vain mahdollista.

Jos käytät mozzarellaa pizzaan, säilytä paloiteltu juusto ilman lientä jääkaapissakuivumassa yön yli.

 

Capresesalaatissa maistui todellakin Italia aidoimmillaan!

 

Pääruoaksi nautimme syksylle tyypillistä balsamicorisottioa, jonka seuraksi valmistin simppelisti maustettua kotimaista naudan kuvetta eli flank steakia. Hyvä liha ei tarvitse pintaansa muuta kuin pippuria ja huippulaadukasta Maldon-savusuolaa. Kokkaillessa voi siemailla vaikka samalla suolalla maustettua Double Smoke Bloody Marya.
Lihan kypsyessä ja risoton valmistuessa voi vaikka koemaistaa illallisen upean italialaisen punaviinin, The Wanted Cab, Cabernet Sauvignon 2016. Se on Wanted Wines -sarjan uusin tulokas.
Täyteläinen ja keskitanniininen punaviini on mehevä, hilloinen ja hedelmäinen. Sen maussa on kirsikkaa, karhunvatukkaa, vaniljaa ja hivenen tammea. Jälkimaku on pehmeä ja pitkä. Tuoksussa on aistittavissa tummia marjoja, tummaa suklaata ja hiven kahvin aromeja. Viiniä on kypsytetty 4 kuukautta amerikkalaisissa tammitynnyreissä.
The Wanted Cab sopii mausteisille ja grillatuille ruoille, voimakkaille juustoille sekä ruokaisille pastoille.
Hinta Alkossa 12,99 €
Flank steak valmistuu näppärimmin grillissä, mutta ilman sitäkin onnistut vaikkapa parillapannulla. Mausta huoneenlämpöinen liha ja kypsennä kokonaisena maltillisella lämmöllä välillä aina käännellen, kunnes lihan sisälämpötila näyttää 55 astetta.
Kääri liha tiukasti folioon ja anna levätä noin 10 minuuttia. Leikkaa vinottain poikkisyin viipaleiksi ja tarjoile. Pinnalle voi vielä ripotella hieman Maldon savusuolaa.
Täyteläisen balsamicorisoton reseptin näet täältä.

Yhteistyökumppanit:
The Wanted Cab -punaviini saatu tuotenäytteenä Viinilinnalta.
Makulia tarjosi tuotenäytteenä mozzarellan ja balsamicorisotto-resepti on tehty Roiniset Oy:lle.

Valviran suosituksen mukaan kaikki alkoholia koskeva kommentointi poistetaan.
Olen iloinen kaikista muista kommenteista!

 

 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: