Vartin itämainen kookos-kanakeitto

Ruokablogaajan odotetaan aina tekevän kaikki ruoat alusta asti itse. Joo näin ei asia aina valitettavasti ole ainakaan omalla kohdallani. Ei vaan ehdi tältä kaikelta ruoanlaitolta.

Ja jos tässä nyt ajattelen välillä ihan sellaista normi sinkkutaloutta, joihin jossain määrin arkisin itsekin lukeudun, niin on ihan mielenkiintoista tarjota myös selkeitä hands-on reseptejä, jotka on helppo ja edullinen valmistaa milloin vain. Eteenkin oma opiskelijatyttäreni on pyytänyt laatimaan sellaisia.

Ja ainakaan ajasta tämän reseptin valmistaminen ei jää kiinni. Jos ei ole 15 minuuttia aikaa käyttää ruokaan jota voi syödä parikin päivää, niin sitten ei voi mitään.

Keiton ainekset on tietoisesti haettu vain yhdestä ruokakaupasta (Lidl), mutta se valikoitui vain sattumalta, kuten se kotimatkan ruokakauppa yleensäkin. Kauppaan mennessä en vielä tiennyt mitä myöhemmin syötäisiin. Tuttu tunne varmasti monelle sekin.

Keitossa on lisäksi kotoa jo löytyneitä maustetahnoja ja kalakastiketta. Ne ovat kyllä varsin käteviä ottaa käyttöön jääkaapista tarpeen mukaan.

Ja mikäänhän ei estä valmistamasta tätä reseptiä alusta saakka itse. Broileri on helppo marinoida itse öljystä, pippurista, limettimehusta ja limetinkuoresta sekoitetulla marinadilla. Myös kasvissekoituksen voi koota makunsa mukaan tuoreista raaka-aineista. Käyttämässäni sekoituksessa oli mukana porkkanaa, paprikaa, herneitä, purjoa, kukkakaalia, mungopavun ituja ja bambunversoja

VARTIN ITÄMAINEN KOOKOS-KANAKEITTO

2 rkl kasviöljyä
400 g broilerin rintafileitä limettimarinadissa suikaloituna
750 g Itämaista kasvissekoitusta (Seasoned Mixed Vegetables Oriental Style) pakaste
400 ml kookosmaitoa
3 x 400 ml vettä
2 rkl kalakastiketta
1 rkl punaista thai currytahnaa
2 rkl inkivääritahnaa
1 rkl kanafondia
1 rkl limettimehua
srirachaa
tuoretta korianteria

Kuumenna kattilassa öljy ja ruskista broilerisuikaleet nopeasti. Lisää jäiset kasvikset ja sekoittele hetki. Lisää kookosmaito, muutama purkillinen vettä sekä mausteet. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Maista, säädä maku ja nauti maustettuna srirachalla ja hienonnetulla korianterilla.

Vastaa