Etusivu » Helpot leipärullat

Helpot leipärullat

Kirjoittaja: Kulinaari

Olipa kyseessä pienet illanistujaiset tai suuremmat juhlat niin aina on se sama ongelma edessä – mitä suolaista tarjottavaa saisi tehtyä suht pienellä vaivalla ja niin että olisi vielä vaihtoehtojakin.

What´s Cooking Helsinki -tapahtumasta löytyi idea näihin nopeatekoisiin ja muunneltaviin leipärulliin. Niitä voi tehdä valmiiksi kylmään useammallakin eri täytteellä ja laittaa esiin tarpeen mukaan. Näin jää emännälle tai isänmnälle aikaa muuhunkin kuin kyökissä häärimiseen.

Itse käytin sekä tummaa että vaaleaa vuokaleipää ja täytteinä lihaa ja kasviksia. Ohessa pari omaa reseptiä. Keksi itse lisää maistuvia yhdistelmiä! Tuorejuustona voit käyttää niin maustamatonta tai valmiiksi maustettua versiota.

Perusidea on sama kuin voileipäkäärössä.

 

HELPOT LEIPÄRULLAT

Poro-puolukkarullat:
1 siivu vaakaleikattua tummaa vuokaleipää
kasvislientä tai vettä
maustamatonta tuorejuutoa
puolukkasurvosta tai -hilloa (tuorejuustoon sekoitettuna)
kylmäsavupororouhetta
ruohosipulia
mustapippuria myllystä
vaaleita seesaminsiemeniä

Wasabi-yrttirullat:
1 siivu vaakaleikattua vaaleaa vuokaleipää
kasvislientä tai vettä
maustamatonta tuorejuutoa
wasabia maun mukaan (tuorejuustoon sekoitettuna)
10 cm pala retikkaa ohuina suikaleina
ruohosipulia
rucolanversoja
herneenversoja
toretta ja kuivattua persiljaa hienonnettuna

Leikkaa leivästä kuoret pois ja aseta vaakasuuntaisesti työpöydälle. Laita leivän alle paksua tuorekelmua tai rinnakkain kaksi sushimattoa jotta saat rullattua leivän siististi.

Kostuta leipä hyvin ja painele ohuemmaksi käsin painellen tai kaulimella rullaten.
Levitä tuorejuusto tasaisesti leivälle mutta jätä yläreunasta pari senttiä ilman.
Levitä juuston keskelle muut täytteet. Rullaa alustaa apuna käyttäen tiiviiksi rullaksi. Kääri rulla vielä tuorekelmuun ja laita kylmään vetäytymään vähintään tunniksi.

Ota käärö kylmästä ja sivele pintaan halutessasi tuorejuustoa ohuelti. Pyörittele rulla esim. seesaminsiemenissä tai hienonnetussa persiljassa. Leikkaa terävällä veitsellä parin sentin annospalpoiksi ja laita tarjolle.

 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d