Etusivu » Kanalla kruunattu pasta Carbonara

Kanalla kruunattu pasta Carbonara

Kirjoittaja: Kulinaari

Kaikkien klassikkoannosten äitiä – pasta Carbonaraa olen tehnyt useasti ja siitä oikeaoppisesti valmistetusta kirjoittanutkin tänne. Tuttuja reseptejä kannattaa välillä hieman muokata (hyvän maun rajoissa) ja löytää uusia suosikkiruokia. En kuitenkaan itse lähde carbonaraan lisäämään edelleenkään kermaa, vaikka puolet maailmasta tuntuukin uskovan että se kuuluu annokseen. Tästäkin uskomuksesta saamme varmasti kiittää pitkälti valmisruokateollisuutta, jonka pastamössöt yleensä ovat juuri sellaisia kermankaltaisessa liejussa lilluvia tulkintoja ruuasta.

Tämä versio on kuitenkin uskollinen alkuperäisen carbonaran hengelle. Lisänä mehevää broilerinrintaa ja herneitä. Pääsin tässä myös kokeilemaan ensimmäistä kertaa broileripekonia. Aika hauska tuote joka käyttäytyy pekonin tavoin ja maistuu myös. Toimi ainakan tässä.

 

PASTA CARBONARA KANALLA JA HERNEILLÄ (4:lle)

4 broilerin rintafilettä
suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl öljyä
6 siivua broileripekonia suikaleina
3 isoa kananmunaa
3,5 dl parmesaania raasteena
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 dl kuivaa valkoviiniä
450 g spagettia
4,5 dl pakasteherneitä
0,5 dl pastan keitinvettä

Laita runsaasti vettä kiehumaan kookkaaseen kattilaan.

Paista pekonisuikaleet pannulla rapeiksi, kaada lautaselle talouspaperin päälle ja laita syrjään odottamaan.

Mausta broilerin rintafileet suolalla ja pippurilla. Ruskista pannulla molemmilta puolilta viitisen minuuttia ja kääri sen jälkeen foloiin vetäytymään 5 minuutiksi. Leikkaa sen jälkeen hieman vinottain ohuiksi siivuiksi.

Riko munien rakenne vatkaten kevyesti ja sekoita joukkoon parmesaaniraaste, viini ja pippurirouhe.

Keitä pasta ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Kaada herneet lävikköön ja kaada al denteksi keitetty pasta valumaan herneiden päälle. Älä huuhdo! Muista ottaa hieman keitinvettä talteen.

Kaada pasta ja herneet takaisin kattilaan. Lisää joukkoon broilerinliha ja munaseos. Sekoita nopeasti ja lisää joukkoon hieman keitinvettä jos tarvetta. Tarjoile välittömästi raastetun parmesaanin ja rouhitun mustapippurin kera.

 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Discover more from KULINAARI

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading