Etusivu » Juhlahumua

Juhlahumua

Kirjoittaja: Kulinaari
Macaron-leivoksia ja britakakkuakakku

Tytär saavutti hienon 18-vuoden iän ja sitä piti tietysti juhlistaa yhtä upeasti! Minä tein tytön lempikakkua, Farmors Cafén kesämarenkia kuningatar-versiona. Kaveri oli jo pitkän aikaa halunnut itse kokeilla macaron-leivosten valmistusta, joten minä sain vain neuvoa vieressä. Kuinka vaikeaa se onkaan – siis olla vieressä neuvomassa. Vähän sama kuin olla ekaa kertaa tyttären kyydissä ajokortin saamisen jälkeen. Tekis vaan mieli kokoajan tarttua itse ohjaimiin. 🙂

Mutta sain maltettua mieleni ja ohjailin vain sanallisesti pahimmat karikot vierestä. Tosin tulipa opittua ainakin yksi uusi asia näitä macaronseja tehdessä. Ei kannata käyttää sitä kaupan valmista valkuisvalmistetta, jota saa kanamunahyllystä purkissa. Ei toiminut kuten ihan tuoreista munista erotellut valkuaiset. Meillä meni nimittäin koko eka satsi ihan \”pipariksi\” sananmukaisesti. Kuorista tuli lähinnä sienimäisiä, eivätkä ne kuortuneet lainkaan. Ilmeisesti valkuaisten kemia muuttuu jotenkin pastöroinnissa ja leivontaominaisuudet sen myötä. Ihan hieno valkuaisvaahto niistä kyllä tuli, mutta muuten ei toiminut.

Toinen satsi, joka tehtiin ihan oikeista munista, onnistuikin sitten ihan nappiin. Täytteistä tehtiin ruusun-, vadelman-, tumman suklaan ja vaahtokarkin makuisia. Vadelma versiossa Ladurèen vadelmahilloa. Vaahtokarkki-versioon laitettiin kaupasta saatavaa marshmallow-tahnaa, joka oli hieman liian valuvaa. Resepti vaatii lisää kehittelyä. Ruusunmakuinenb täyte syntyy helposti tomusokerista, suolattomasta voista ja ruusuvedestä.

Kaveri kokosi leivoksista näyttävän macaron-tornin styroksiseen pohjaan. Kyllä kelpasi päivänsankarin skoolata lahjaksi saamaansa Moët Chandon Rose -samppanjaa!

RUUSUKREEMI
150 g suolatonta voita
200 g tomusokeria
ruusuvettä

Siivilöi tomusokeri kulhoon. Vatkaa huoneenlämpöistä voita vatkaimella notkeammaksi. Lisää tomusokeria vähin erin voin joukkoon. Mausta voikreemi ruusuvedellä. Lisää ruusuvettä vähitellen 1/2 tl kerrallaan, sekoita ja maista, kunnes maku on mieleisesi. Varo laittamasta liikaa, sillä maun pitää olla melko hento.

Voikreemin voi maustaa myös halutessaan esim. marjasoseella, vaniljatangon siemenillä, kaakaojauheella tai sitruunankuorella tai -mehulla.

Ja saavuttipa tämä bloginikin syyskuun alussa hienon kahden vuoden merkkipaalun! On siinäkin aihetta juhlia. Kiitos kaikille lukijoilleni.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: