Etusivu » Latva-artisokkaa alkuun…

Latva-artisokkaa alkuun…

Kirjoittaja: Kulinaari

Latva-artisokkaa pidetään turhaan työläänä ja hintavana herkkuna. Tällä ohjeella syntyy illallisen avaajaksi näyttävä ja herkullinen alkuruoka, jota on mukava syödä ihan sormin.

KEITETTY LATVA-ARTISOKKA                   
1 latva-artosokka ruokailijaa kohti
vettä
sitruunamehua
etikkaa
suolaa

voisulaa
parmesaania raasteena
(raastettua sitruunankuorta)

Varaa pöytään syödyille lehdille erillinen astia tai ruokailijoille omat pikkulautaset niitä varten.

Poista latva-artisokan kanta taittamalla se irti. Älä leikkaa veitsellä, sillä silloin kovat kuituiset osat jäävät mukaan. Halutessasi voit leikata pois uloimmat lehdet ja leikata lehtien terävät kärjet pois, mutta se ei ole välttämätöntä. Tällöin kannattaa leikkuupinnat sipaista sitruunamehulla. Huuhtele artisokat ja laita heti runsaalla suolalla sekä sitruunalla tai etikalla maustettuun kiehuvaan veteen. Keitä n. 30 minuuttia, kunnes lehtien tyviosa on pehmennyt. Älä käytä alumiinikattilaa, koska se saa artisokan tummumaan.

Sulata voi ja lisää joukkoon raastettua parmesaania tai vaikkapa hieman sitruunankuoriraastetta. Tarkista, että seos on sopivan suolaista. Jaa lämminvoisula pieniin tarjoiluastioihin.

Lehdet nautitaan yksitellen voisulaan kastettuina ja lehdistä vedetään hampailla lehden tyven pehmeä osa. Kun kaikki lehdet on nautittu, poista alaosaan jääneen irtoavat osat ja nauti myös artisokanpohja voisulan kera.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: