Etusivu » Yrttisimpukkakeitto

Yrttisimpukkakeitto

Kirjoittaja: Kulinaari
 
YRTTISIMPUKKAKEITTO (1-2 hengelle)

1 pss sinisimpukoita
1 iso salottisipuli
2 rkl kirkastettua voita
2,5 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kala- tai kasvislientä
muutama oksa tuoretta timjamia, rakuunaa ja salviaa.
valkopippuria
(suolaa)
1 dl kuohukermaa

Pese ja harjaa simpukat hyvin ja tarkasta, että kaikki ovat eläviä. Heitä pois kaikki avomaiset ja rikkinäiset yksilöt. Laita kylmään veteen odottamaan. Hienonna sipuli ja kuullota tilavassa kattilassa voissa. Lisää valkoviini, kala- tai kasvisliemi, yrtit sekä simpukat. Laita kansi päälle ja keitä simpokoita n. 4-6 minuuttia. Nosta simpukat liemestä reikäkauhalla. Käytä vain avautuneet simpukat. Ota syrjään muutama kaunis yksilö ja irrota muista liha erilliseen astiaan. Siivilöi keitinliemi. Lisää kerma, kuumenna ja maista suolaisuus. Laita simpukanliha lämmitetyn syvän lautasen keskelle keoksi ja lisää kauhalla lientä niiden päälle. Koristele kuorellisilla simpukoilla ja yrteillä.

Annoksen voi valmistaa myös ilman, että kuoret poistaa etukäteen. Silloin simpukat annostellaan kuorineen lautaselle ja liemi lisätään niiden päälle.

Tämä kylmenevien iltojen lämmittäjä on mukava alkuruoka tai pieni illallisruoka. Seuiraksi sopii erinomaisesti toscanalailen kuiva Chardonnay.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: