Etusivu » Suklainen yllätyslöytö

Suklainen yllätyslöytö

Kirjoittaja: Kulinaari
Suklainen yllätyslöytö

Tein pientä inventaariota kuiva-ainekaapissa ja silmiin osui pääsiäisen pyhinä kaapin perälle unohtunut paketti. Hienostuneesti paketoidusta ulkomuodosta ei voinut erehtyä – Sprünglin suklaata. Katsoin pohjan tarraa ja kuinka ollakaan viimeinen käyttöpäivä olisi huomenna. Huh! Nämä eivät siis ole mitään Fasun vuoden säilyviä bulkkisuklaita, vaan käyttöaika on korkeintaan pari viikkoa. Ehdin siis viime hetkellä!

Designerina minua tietenkin suuresti ilahduttaa Sprünglin tapa viimeistellä tuotteensa pienintä yksityiskohtaa myöten. Olen monesti painottanut asiakkaille, että myös pakkauksen tulisi olla nautinnollinen osa tuotteen käyttökokemusta. Varsinkin tälläisissa luksustuotteissa asia korostuu.

Muistan vuosien takaa dokumentin, jossa haastateltiin haute couture -asuja ostavia naisia. Eräs kuvaili varsin hienosti omaa kokemustaan Chanelin asiakkaana. \”Tilaan asun, joka on juuri minulle valmistettu uniikkiasu. Se toimitetaan valmistuttuaan minulle kotiin pakattuna upeaan laatikkoon, joka on valmistettu mitä hienoimmasta kartongista. Sisällä on tilaamani asu suojattuna laadukkaimpaan silkkipaperiin…\”. Nautinto on siis alkanut jo paljon ennen kuin asua on edes käytetty ensimmäistä kertaa.

Avaan oman pakettini kultaisen sinetin, vihreän silkkinauhan ja poistan tyylikkään pääsiäisväritetyn paperin ja alta paljatuu mitä tyylikkäin kotelo. Näitä kuolaan joka kerta Zyrichissä käydessäni. Top Ten -rasiaan on pakattu Sprünglin konvehtien parhaat nimensä mukaisesti.

Kannen alta paljastuu tietenkin takuutodistus sekä hienostuneesti pitsimäiseksi martioitu silkkipaperi.

Ja voilá! Kokoelma maailman ehdottomasti parasta suklaata! Tämän kanssa vielä kupillinen Nespresson intialaista Indriya-espressoa (vahvuus 10) ja nautinto on täydellinen!

Tämä kokoelma toimi hyvänä vertailukohtana pääsiäisenä maistelemillemme Sveitsin suklaaseuran kuukauden konvehdeille. Seura siis lähettää kuukausittain jäsenilleen rasiallisen eri sveitsiläisten suklaavalmistajien luomuksia. Ja kyseessä ovat pienet suklaa ateljeet, eivät monikansalliset suklaajätit.

Sanoisin että vertailussa tämä klassikkokokoelma sai ainakin minulta pisteet konstailemattomuudellaan.
Kerrassaan huumaavaa!

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: