Pollea ja parsaa

Olen vahvasti aina ollut sitä mieltä, että raaka-aineita tulee käyttää sesonkien mukaan. Parsakausi ei oikein vielä ole käsillä, mutta en voinut tänään vastustaa kiusausta. Mehevän kotimaisen hevosen sisäfileen kaveriksi päätyi perulaista parsaa.
Parsan keittäminen ei nyt ole mitään salatiedettä. Runsaasti vaan vettä kattilaan, suolaa kunnolla mukaan ja kiehumaan. Tärkeää on, että vesi on kiehunut kunnolla jonkin aikaa. Katkaise vihreistä parsoista tyvet (pari kolme senttiä). Niitä ei tarvitse kuoria. Valkoiset parsat suosittelen kuorimaan. Sitten vain kunnolla kiehuvaan veteen n. 10 minuutiksi. Nopea valutus ja lämmitetylle lautaselle tarjolle alkupalana tai lisukkeena. Mausteeksi mustaapippuria myllystä, voisulaa ja vasta raastettua parmesaania. Samoin itse tehty Hollandaisekastike on klassinen parsan kumppani.
Illallisella oli viininä hieman myöhässä saatu joululahja rakkaalta kuvaajaystävältäni Kapasen Katrilta. Australialainen Hewitson Old Garden 2009 Mourvédre Borossa Valley toimi upeasti. Kiitos Katri ja Hyvää Joulua! Uusia upeita kuvauksia taas tänä vuonna 😀
Parsan kastikkeena tällä kertaa kirkastettua voita. Pinnalla mustapippuria myllystä.

PIENI LISUKESALAATTI
Makeaa friseesalaattia
luumutomaatteja
1/2 avokado
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamicoa
1 tl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
Ota pieni kulho ja revi siihen hieman friseesalaattia. Lohko tomaatit. Puolita avokado, poista kivi, kuori ja viipaloi malto. Lisää joukkoon öljy, balsamico ja sitruunamehu. Mausta, sekoita ja maista. Laita hetkeksi kylmään.

Vastaa