Etusivu » Oodi omenalle

Oodi omenalle

Kirjoittaja: Kulinaari
Omenahilloke

Ystävät on maailman paras asia. Varsinkin silloin kun ystävä tuo yli seitsemän kiloa kotimaisia omenoita. Eihän siinä silloin muu auta kuin laittaa sato talteen pitkän talven varalle. Oikein jo odotan lämmitettyä leipäjuustoa tai räiskäleitä, joiden kanssa saa nauttia omatekoisesta omena-calvadoshillokkeesta. Ja luulenpa, että sitä kulkeutuu jouluksi Zürichin kotiinkin. Tuntuivat maistuvan tyttärellekin ihan sellaisenaan.

OMENA-CALVADOSHILLOKE

1 kg omenoita
1 dl vettä
2,5 dl hillosokeria
0,5 dl calvadosta
1 kanelitanko
1/2 tl kanelijauhetta
1/2 dl sitruunamehua

Kuori ja paloittele omenat. Mittaa kattilaan hillosokeri ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää omenalohkot calvados, kanelitanko ja -jauhe sekä sitruunamehu. Keitä hiljalleen 5-8 minuuttia, kunnes omenat alkavat hieman soseutua. Joukkoon pitää jäädä myös runsaasti omenapaloja. Poista kanelitanko. Annostele lämmitettyihin säilykepurkkeihin ja vie jäähtymään. Herkuttele heti sopivan tilaisuuden tullen.

Kolme kiloa omenaa muuntui hillokkeeksi

Kolme kiloa sain ekana iltana keitettyä hilloketta, mutta sitten loppui calvados… ja sormista voimat. Kuoriminen kun on aika työlästä. Mutta lopussa kiitos seisoo!

You may also like

1 kommentti

Nimetön 16/09/2017 - 15:24

Hitsin pimpulat kun tänä vuonna ei tule meillä (papan omenapuihin) omenia juuri ollenkaan. Toisilla kuulemma meinaa oksat katketa. Epistä! :/

Vastaa

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d