Etusivu » Nieriä uunissa, sitruuna-timjamikastiketta ja puikulamuusia

Nieriä uunissa, sitruuna-timjamikastiketta ja puikulamuusia

Kirjoittaja: Kulinaari
Nieriä, sitruuna-timjamikastiketta ja puikulamuusia

Nieriä on kylmissä vesissä viihtyvä lohikala, jota Suomessa sen voi tavata Pohjois-Lapissa sekä harvinaisena Itä-Suomessa Vuoksen vesistössä. Se on maailman pohjoisimpana elävä sisävesikala, ja on arveltu, että viimeisimmän jääkauden jälkeen muodostuneiden vesialueiden ensimmäisiä kaloja olivat juuri nieriät.

Nieriä muistuttaa ulkonäöltään lohta ja taimenta, mutta se on väritykseltään huomattavasti tummempi. Kala on vaaleapilkkuinen ja selästä tumma. Sen vatsa on kauniin punertava tai valkoinen, kutuaikaan koiraan vatsa on jopa voimakkaan punainen.

Nieriästä valmistuu helposti herkullinen ja hienostunut kalaruoka. Tässä yhdistin sen täyteläiseen puikulaperunamuusiin ja raikkaaseen sitruuna-timjamikastikkeeseen.

Kokeile myös sitruuna-kurkumarisottoa ja paistettua lohta.

Nieriää, sitruuna-timjamikastiketta ja puikulamuusia

Viinisuositus tälle hienostuneelle kala-annokselle on Viinilehden vuoden valkoviiniksi valittu Corvers-Kauter R3 Riesling. Viini on tehty yksinoikeudella vain Suomen markkinoille. Viinilehti antoi tälle huippuluokan valkoviinille viisi tähteä ja se on hintaluokassaan todellinen löytö!

Corvers-Kauter R3 Rheingau Riesling Reserve Organic 2020

Corvers-Kauter R3 Riesling Rheingau Reserve Organic 2020,
luomu ja vegaaninen

Saksa, Rheingau
Rypäle: Riesling
Alkoholi: 12,5 %
Sokeri: 7,0 g
Hapot: 7,1 g
Tarjoilulämpötila: 9-12 °C
Alkon hinta: 14,89 €, vakiovalikoima

Vivahteikas ja ryhdikäs viini on kuiva ja erittäin hapokas. Maussa löytyy intensiivistä kypsää hedelmää, ananasta, persikkaa ja viheromenaa sekä hunajaisuutta yhdistettynä mineraalisuuteen. Kukkea tuoksu toistaa maun aromeja. Pitkä ananakseen ja kypsään persikkaan vivahtava jälkimaku.

Ruokasuosituksina erilaiset kalaruoat, äyriäiset, simpukat ja osterit sekä sushi.

Valkoviini saatuVaNieriää, sitruuna-timjamikastiketta ja puikulamuusia

Valkoviini saatu Viinilinnalta

You may also like

2 kommentia

Henna 06/03/2022 - 17:49

Taas niin ihanaa ruokaa, aion tehdä juuri tämän ruuan puolisolleni huomenna. Kiitos reseptistä, käytän kuhaa koska minä kalastan sitä itse ja filettä on aina pakkasessa.

Vastaa
kulinaari 06/03/2022 - 17:50

Kiva kuulla! Kerro sitten mitä pidit kastikkeesta.

Vastaa

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: