Etusivu » Iberico ulkofilettä ja chimichurria

Iberico ulkofilettä ja chimichurria

Kirjoittaja: Kulinaari
iberico ulkofilee

Iberico-porsaat kasvatetaan Espanjassa, jossa ne saavat laiduntaa kesäisin vapaina vehreillä ruohomailla ja syys- ja talvikausina syövät mm. tammenterhoja ja kastanjoita, jolloin liha marmoroituu upeaksi. Osaa Iberico-porsaista ruokitaan myös pelkästään mm. soijalla ja viljalla.

Iberico eli Iberian sika on perinteinen kotieläinrotu, joka on kotoisin Iberian niemimaalta. Sen alkuperä voidaan todennäköisesti jäljittää neoliittiseen aikaan, jolloin kotieläinten kesytys alkoi. Rotua tavataan tällä hetkellä Espanjassa sekä Keski- ja Etelä-Portugalissa.

Iberian sioista valmistettujen lihavalmisteiden tuotanto eroaa selvästi muista teollisuustiloilla intensiivisissä olosuhteissa kasvatetuista valikoiduista sioista saaduista lihavalmisteista, ja se on hyvä esimerkki laadukkaasta ja arvostetusta lihatuotteesta. Iberico-porsaat saavat laiduntaa kesäisin vapaina vehreillä ruohomailla ja syys- ja talvikausina syötetään tammenterhoilla, jotta liha marmoroituu upeaksi. Osa Iberico-porsaista ruokitaan myös pelkästään viljalla.

Iberico liha on erittäin maukasta ja kysennetään aina sisältä hieman punertavaksi.

iberico ulkofilee

Viiniksi valikoitui upea italialainen I Castei Amarone della Valpolicella Classico.

I Castei Amarone della Valpolicella Classico

I Castei Amarone della Valpolicella Classico

Italia, Veneto
Rypäle: Corvina Veronese (70%), Rondinella (25%), Molinara (5%)
Alkoholi: 15,5 %
Sokeri: 5,0 g/l
Hapot: 6,1 g/l
Tarjoilulämpötila: 16-18 °C
Alkon hinta: 37,98 €

Intensiivisen tummanpunainen viini on vivahteikas ja kehittynyt, Maultaan keskitäyteläinen, tanniininen, tumman kirsikkainen, kypsän karpaloinen, viikunainen ja kevyen lääkeyrttinen. Tuoksu on voimakkaan hedelmäinen ja siinä voi aistia kirsikkaa sekä kevyttä tammisuutta. Oiva valinta erilaisille liharuoille, pataruoille, voimakkaille juustoille ja pastoille. Myös ihan vain nautiskeluun. Viini kannattaa dekantoida ainakin tunti etukäteen ja se vain paranee kun saa avautua rauhassa.

Tuumasimme mahtaako viini pärjätä mausteisen kastikkeen kanssa, mutta kokeilu kannatti. Kaikki sopi täydellisesti yhteen.

iberico ulkofilee

Nappaa annokseen herkullisten valkosipuliperunoiden resepti.

Viini saatu Viinilinnalta

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: