Etusivu » Mehevä vanilja-bostonkakku suolaisella kinuskilla

Mehevä vanilja-bostonkakku suolaisella kinuskilla

Kirjoittaja: Kulinaari

Kulunut syysviikko on ollut raskas ja surullinen. Toinen Mikin kissoista, maailman kaunein tyttö, Surku nukkui pois viikon alussa 14-vuotiaana. Halusin viikonloppuna hieman piristää ukkoni mielialaa ja saada meille jotain tekemistä, tarttuen terapioista parhaisiin eli leivontaan ja ruoanlaittoon.

Bostonkakku oli kummankin toivelistalla ykkösenä, mutta perinteisen version sijan ehdotin täytteeksi vaniljakreemiä. Ukkeli lisäsi komeuteen pinnalle vielä suolaisen kinuskikastikkeen.

Kakun vaniljakreemi valmistuu kätevästi Dr Oetkerin valmisjauheesta ja myös paistonkestävää.
Itse lisäsin kreemiin enemmän vaniljaa, koska se on aika miedon makuista ja tässä vaniljan pitää tulle kunnolla esiin.

Taikinan kardemumman määrää voi jokainen säätää haluamakseen, mutta meillä pidetään todella kardemummaisesta pullasta, joten mitta myös sen mukaan.

Valmis karamellisoitu maitotiiviste sopii tähän kuorrutteeksi erinomaisesti. Se on pehmeää ja tarvitsee vain vähän lämmitystä notkistukseen hieman lisää. Voit valmistaa kinuskin helposti myös itse keittämällä purkillisesta makeutettua maitotiivistettä.

Lopputulos oli uskomattoman mehevä eikä ollenkaan niin makea mitä voisi kuvitella. Mikäli haluat pakastaa kakun, jätä kinuskikuorrute pois ja lisää se vasta tarjoilun yhteydessä.

 

VANILJA-BOSTONKAKKU SUOLAISELLA KINUSKILLA

pullataikina:
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa rouhittuna
100 g pehmeää voita
7-8 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita joukkoon myös sokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhoja pienissä erissä sekoittaen koko ajan huolellisesti. Lisää pehmeä voi jauhojen lisäämisen loppupuolella ja alusta loppujen jauhojen kanssa kunnes taikina on pehmeää ja irtoaa kulhosta ja sormista. Varo lisäämästä liikaa jauhoja. Anna taikinan kokota liinan alla vedottomassa lämpimässä paikassa 20 minuuttia. Sekoita kreemi notkeaksi.

paistonkestävä vaniljakreemi:
4 dl maitoa
1 pss Dr Oetkerin vaniljakreemijauhetta
1 tl vaniljauutetta tai-tahnaa

täyte ja koristelu:
1 dl kidesokeria
1 kananmuna
1 dl karamellisoitua maitotiivistettä eli valmista kinuskikastiketta (esim Dovgan)
1 tl Maldon-suolaa

tarvikkeet:
24 sentin irtopohjavuoka
leivinpaperia
vuokasprayta

Uuninlämpö: 200 astetta

Vatkaa vaniljakreemijauhe kylmän maidonjoukkoon ja mausta vaniljalla. Vatkaa muutama minuutti ja laita kylmään noin 20 minuutiksi tekeytymään.

Kaada taikina jauhotetulle leivinalustalle ja vaivaa sitä hetki. Kauli taikina noin puoli senttiä paksuksi suorakaiteenmuotoiseksi levyksi. Levitä vaniljakreemi tasaisesti levylle. Sirottele pinnalle tasaisesti kidesokeria ja rullaa taikina pötköksi.

Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele pohja ja reunat vuokaspraylla.

Leikkaa taikinapötköstä 9 samansuuruista palaa ja asettele ne vuokaan ilmavasti. Anna nousta liinan alla puolisen tuntia. Voitele kakun pinta kananmunalla ja paista uunin alaosassa 30-40 minuuttia. Koita kakun kypsyys tikulla ja jos siihen jää taikina, niin jatka paistamista. Mikäli tuntuu että kakun pinta paistuu liikaa, niin jatka paistamista pelkällä alalämmöllä.

Anna kypsän kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi vuoassa.

Poista vuoka ja aseta kakku tarjoilualustalle. Lämmitä kinuskikastiketta hieman ja sekoita joukkoon suola. Valuta suolaista kinuskikastiketta kakun pinnalle raitoina tai ihan oman visiosi mukaan. Pääasia että sitä on kunnolla! Voit halutessasi sirotella myös kakun pinnalle sormisuolaa.

 

You may also like

2 kommentia

Nimetön 19/11/2019 - 08:56

I’m glad you enjoyed it

Vastaa
Nimetön 19/11/2019 - 08:56

I’m glad you enjoyed it

Vastaa

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Discover more from KULINAARI

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading