Etusivu » Joulutunnelmia Sveitsin ja Saksan joulutoreilta

Joulutunnelmia Sveitsin ja Saksan joulutoreilta

Kirjoittaja: kulinaari
Joulutunnelmia Sveitsin ja Saksan joulutoreilta

Suuntasin joulukuun alussa minilomalle Sveitsiin joulumieltä hakemaan. Lunta siellä oli ihan yhtä vähän kun Suomessa, mutta joulutunnelmaa enemmän. Mutta sen tiesin jo ennalta Zürichissä vietettyjen joulujen perusteella.

Ihan ensimmäiseksi kävin tervehtimässä Zurichin päärautatieaseman upeaa Swarovski-kuusta, haistelemassa joulumarkkinoiden tunnelmaa ja tietysti nauttimassa mukillisen terästettyä glühweinia. Markkinat ovat yhdet Euroopan suurimmista.

Illan tullen myös Bahnhofstrassen upea jouluvalaistus pääsee täyteen loistoonsa! Eikä kaupungissa muuallakaan jäädä sen huonommaksi! Mm. Globus-tavaratalon koko fasadi täyttyi jouluisesta animaatiosta.

Luksustavaratalo Jelmoli juhlavalistuksessaan!

Zurichin vanhassa kaupungissa koristelu on maltillisempaa mutta erittäin tyylikästä. Limmat-joen rannat on myös valaistu tunnelmallisesti.

Tärkeä osa jokaista Zurichin matkaani on käynti Paradeplazin Sprünglillä. Tällä kerralla cappuccinon ja croissantin merkeissä.

Kun keskustasta hyppää raitiovaunuun ja ajaa pienen matkan syrjemmälle, pääseen nauttimaan Im Viadukt-kauppahallin tunnelmasta. Alueella on myös lukuisia designliikkeitä sekä esimerkiksi Freitagin hieno flagship-myymälä.

 

Kuudes joulukuuta on Sveitsissä Sankt Nikolauksen tai Saint Nicolasin päivä. Saksankielisillä alueilla myös nimeltään Samiclaus. Tämä kierää kouluissa, työpaikoilla ja toreilla jakamassa lahjoja tummapukuinen apuri tai aasi seuranaan.
Sveitsissä jouluaattoon ei liity joulupukki vaan keijukaismainen Cristkind.

Suuntasimme kummitädin ja -sedän kanssa junalla Zurichistä pohjoiseen Konstanziin tutustumaan saksalaisiin joulumarkkinoihin.

Ensimmäiseksi nautimme kunnon kakkukahvit Rosgarten-kahvilassa. Saksalainen kakkukulttuuri todellakin poikkeaa Sveitsin vastaavasta.

Kakuista suosikkini oli edottomasti Swartzwaldinkakku. Tätä pitää kokeilla kotonakin.

Myös Konstanzin joulumarkkoiden tarjonta oli perinteisiä makeita ja suolaisia herkkuja, käsitöitä ja joulukrääsää joka lähtöön.

Konstanzin satamaa vartioi massiivinen Imperia-patsas.

Markkinoilta löytyi myös kotoisia juttuja! Suomessa asuva mies oli perheineen myymässä suomalaisia tuotteita. Kummitäti osti lakkahilloa, jota ei Sveitsistä saa.

Tokihan markkinoilla nyt nautitaan asiaankuuluvat glühweinit!

Ja nälkäkin lähtee paikallisin herkuin. Vartaassa kypsennettyä possua puna- ja hapankaalilla sekä perunakuugelilla. Lisäksi tummaa olutkastiketta.

Konstanzista suuntasimme takaisin Zurichiin ja vierailimme vielä toisilla joulumarkkinoilla Bellevue-aukiolla oopperan luona.

Markkinoiden hauskinta antia olivat joulukoristekaupat, jotka pursuivat erilaisia lasi- ja puukoristeita.

Iltapalaksi vielä loimulohta, jonka ilmoitettiin olevan joko Suomesta tai Norjasta.
Tällä reissulla Suomi oli kovassa kurssissa!

Lähtöpäivän sää oli harmaa, mutta ainakin sydän oli täynnä joulumieltä kotiinviemisiksi!
Näkemiin Zurich ja ensi kertaan!

 

You may also like

4 kommentia

Nimetön 19/12/2016 - 07:48

Onpa kivoja tunnelmapaloja!Vaikka meikäläisillä markkinoillakin on viime vuosian petrattu, Euroopan joulumarkkinoilla tuntuu aina olevan enemmän tunnelmaa ja kivampia tuotteita kuin meillä.

Vastaa
Nimetön 20/12/2016 - 05:47

Voi mikä ihana joulutunnelma tästä välittyykään 😍

Vastaa
Nimetön 19/12/2016 - 07:48

Onpa kivoja tunnelmapaloja!Vaikka meikäläisillä markkinoillakin on viime vuosian petrattu, Euroopan joulumarkkinoilla tuntuu aina olevan enemmän tunnelmaa ja kivampia tuotteita kuin meillä.

Vastaa
Nimetön 20/12/2016 - 05:47

Voi mikä ihana joulutunnelma tästä välittyykään 😍

Vastaa

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: