Etusivu » Härkis-kasvispannukakku

Härkis-kasvispannukakku

Kirjoittaja: Kulinaari

Elintarviketeollisuus on tuutannut markkinoille viime viikkoina lihankorvikkeita aika tiuhaan tahtiin. Nyhtökauran rinnalle tulivat paistonkestävä raejuusto Mifú sekä härkäpapuvalmiste Härkis.
Otin testiin jälkimmäisen, koska ellei ole itse kokeillut tuotetta ei voi siitä mitään sanoakaan.

Lähtökohtaisesti Härkis on kilpailijansa nyhtökauran tavoin itsessään kamalan makuista sotkua. Eli vaatii taitoa ja kykyä maustaa ruokansa jotta tästä saa ylipäätään syötävää.

Tein koemielessä härkäpapuvalmisteella höystetyn kasvispannukakun. Tuote häviää mukavasti massan joukkoon, eikä ainakaan pilaa makua. Tässä pärjättiin jopa aika miedoin maustein, koska oikeita kasviksia oli eniten. Pannarin voi hyvin valmistaa myös ilman proteiinivalmistetta tai laittaa sen tilalle vaikka pieneksi viipaloitua kinkkua tai nyhtöpossua.

Itse käytin jauhoina sekä tavallisia että kokojyvävehnäjauhoja, mutta voit käyttää myös kokonaan jompaa kumpaa.

Kasviksia voit vaihdella saatavuuden ja mieltymystesi mukaan. Ne kannattaa kuitenkin esikypsentää.

 

KASVISPANNARI

4 kananmunaa
1 litra maitoa
2 dl kokojyvävehnäjauhoja
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5-2 tl suolaa
1 dl voisulaa tai juoksevaa margariinia
300 g esikypsennettyjä vihanneksia kuutioituna (porkkanaa, parsakalia, perunaa, kukkakaalia…)
1-2 kevätsipulia hienonnettuna
150 g härkäpapuvalmistetta
1 tl sumakki-maustetta
1 tl kuivattua rakuunaa
1 tl kuivattua lipstikkaa
2-3 rkl pehmeää voita tai margariinia

Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää maito, jauhot, suola ja voisula. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.

Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla ja voitele se pehmeällä voilla. Leivinpaperi pysyy paikoillaan paremmin jos kostutat pellin ensin vedellä.

Levitä kasvikset ja härkäpapuvalmiste pellille ja mausta sumakilla, rakuunalla ja lipstikalla. Kada päälle pannaritaikina ja paista uunin keskitasolla ensin 250 asteessa 15 minuuttia ja sen jälkeen 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pannarin pohja ja pinta ovat ruskistuneet hyvin.

Tarjoile hiukan jäähtyneenä.

Pannarilevystä voi leikata myös pienuä suupaloja vaikka noutopöydän pikkusuolaiseksi. Se on myös erinomainen kevyt lounas tai välipala.

 

 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Discover more from KULINAARI

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading