Etusivu » Helppo brie-fondue

Helppo brie-fondue

Kirjoittaja: Kulinaari
Helppo brie-fondue

Ostin Hullareilta edullisen kiekon brietä, joka ei oikein sellaisenaan maistu juustolautasella. Nuo edullisesti myytävät erät ovat yleensä sitä miedointa (lue mauttominta) laatua. Ehkä joku niistäkin pitää, mutta itse nautin enemmän kunnolla maistuvista ja kypsistä juustoista.

 

 

Tuolle isolle brie-kiekolle on kuitenkin ihan omanlaistaan käyttöä näppärän alkuruoan muodossa. Tämä ohje on siitä mukava, että siitä saa vaikka yllätysvieraille pikkusuolaista nopeasti tai hauskan seurusteluruoan illallisen alkuun.

 

BRIE-FONDUE

1 kiekko brie-juustoa
tuoreita timjamin lehtiä
2 rkl valkoviiniä
hieman kuivahtanutta vaaleaa leipää kuutioina.

Jos mahdollista, ota juusto huoneenlämpöön noin 30-60 minuuttia etukäteen. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Laita juusto kokonaisena uuninkestävälle lautaselle tai vuokaan. Pistele pintaan haarukalla paljon reikiä. Ei haittaa vaikka pinnan rakenne hajoaisi hieman. Kaada juuston pinnalle valkoviiniä ja ripottele pinnalle lopuksi tuoreita timjamin lehtiä. Laita uuniin alatasolle ja anna lämmetä 15-20 minuuttia tai kunnes juusto alkaa selvästi kuplia keskeltä. Varo kuitenkin polttamasta juustoa.

Leikkaa esimerkiksi kuivahtaneesta maalaisleivästä kanttiinsa parin sentin kuutioita ja laita tarjolle brien kanssa. Kuivahtanut leipä toimii tuoretta paremmin fodueissa, koska se pysyy paremmin kasassa.

Halutessaan voi brien paksun kuoren myös leikata pois kokonaan tai osittain kiekon yläosasta.

 

Itse nautimme brie-fonduen ennen keväistä parsa-ateriaa. Fonduen ja parsojen kera maistui upea Chablis.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: