Etusivu » Puolukkamarmeladit

Puolukkamarmeladit

Kirjoittaja: Kulinaari

Mitä olisi joulu ilman omatekoisia makeisia. Ja marmeladit ovat suhteellisen helppoja ja edullisia valmistaa. Hain apteekista agar-agaria, joka hyytelöi marmeladiseoksen. Jouluna saattaa hyvinkin käydä niin, että agar-jauhe on apteekista loppu sesongin takia. Kannattaa siis olla ajoissa liikkellä.

Ja vaikka tätä helpoksi mainostan, niin ei mennyt kaikki ihan putkeen tällä kerralla. Tein Dan sukkerin lakkamarmeladi-reseptillä pari ekaa satsia, jotka epäonnistuivat täydellisesti. Seos ei kovettunut ollenkaan vaan jäi lähinnä tahmeaksi massaksi, jolle ei ollut mitään käyttöä. Pitää olla kyseiseen yritykseen yhteydessä, että tarkistavat reseptinsä.

Reseptin vaihto kuitenkin auttoi kolmannella kerralla ja vika ei ollut ainakaan agarissa, eikä kokissa.

Marmeladit ovat muuten hyvä tapa käyttää pois hillo- ja mehujämät. Perusmassan voi jakaa osiin, jotka sitten maustat eri hilloilla ja mehuilla. Massan voi laittaa pieniin muotteihin tai hyydyttää isona levynä, josta sitten leikataan tai otetaan muotilla palasia.

PUOLUKKAMARMELADIT
2 rkl agar-agar-hiutaleita (apteekista)
5 dl vettä
2 dl sokeria
2 dl laimentamatonta puolukkamehua

Pinnalle sokeria

Mittaa agar-agar kattilaan ja lisää päälle vesi ja sokeri. Sekoita ja kuumenna seos kiehumispisteeseen. Alenna lämpöä ja keitä hiljakseen miedolla lämmöllä 45 minuuttia. Kannattaa varoa, ettei sokeri ruskistu liikaa keittämisen aikana, eikä seos pala pohjaan. Sekoittelua siis välillä.

Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon mehu. Kaada seos laakeaan tuorekelmulla vuorattuun vuokaan (n. 25 x 40 cm) ja anna jähmettyä viileässä muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Kumoa levy leivinpaperin päälle ja anna kuivahtaa muutama tunti.

Leikkaa marmeladi pieniksi kuutioiksi tai ota massasta muotilla kuvioita. Pyörittele marmeladit sokerissa ja laita tarjolle.

Nämä marmeladit muuten maistuvat ihan kettukarkeilta!

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: