Etusivu » Vastatuulta ja chilistä matkapastaa

Vastatuulta ja chilistä matkapastaa

Kirjoittaja: Kulinaari
chilistä pastaa
Rauhallista menoa kohti Hankoa.

Kulinaari on jälleen kuivalla maalla ja on perinteisten pentterispesiaalien aika. Tämän kesän purjehdusreissusta ei puuttunut ainakaan draamaa, kun kone simahti juuri pari viikkoa ennen lähtöpäivää. Lopulta lähtö siirtyi heinäkuun puoliväliin parilla viikolla. Mutta pääasia, että päästiin purjehtimaan.
Jotta kaikki ei oli turhan täydellistä, päätti säänjumala puhaltaa koko matkan Saaristomerelle kunnon vastatuulta ja vielä ajoittain kunnon myrskylukemin. Koneajoksi siis meni ensimmäinen viikko.

Keli oli muutoin varsin kaunis ja rauhallisempina päivinä pystyi venessä tekemään ihan kunnolla lounasta matkan aikana. Pasta on nopeaa, helppoa ja täyttävää matkaruokaa. Tämä resepti ei vaadi myöskään kovin kummoisia raaka-aineita.

Matkanpäällä ei aina ehdi panostaa esillepanoon,
mutta pääsia, että miehistö saa vatsansa täyteen 🙂

VALKOSIPULI-CHILIPASTA (kahdelle)

Keitettyä pastaa kahdelle hengelle
1/2 chilipalko
2-3 valkosipulin kynttä
1 dl hyvää oliiviöljyä
mustapippuria ja suolaa myllystä
parmesaanilastuja

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta kuivaksi. Pidä pasta lämpimänä kannen alla.
Poista chilistä siemenet ja suikaloi se. Viipaloi valkosipulin kynnet. Lämmitä öljy pienessä paistinpannussa tai kasarissa. Lisää chili ja valkosipuli ja anna niiden paistua öljyssä, miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia. Varo kuitenkin, etteivät chili ja valkosipuli pääse palamaan. Tällöin mausta tulee kitkerä.
Sekoita mausteöljy pastan joukkoon ja mausta vielä suolalla. Annostele lautasille ja rouhi päälle mustapippuria. Viimeistele parmesaanilastuilla ja vaikka basilikanlehdillä ja tarjoile.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: