Etusivu » Viikon arkiklassikko: Makkarakastike (with a twist)

Viikon arkiklassikko: Makkarakastike (with a twist)

Kirjoittaja: Kulinaari

Kaverini Lauri tuossa velmuili mulle, että mä en blogin perusteella tee varmaan koskaan mitään normaalia ruokaa. Gurmeeta vaan on pöydässä kokoajan. 😉 No ei oo totta, sanoin! Oonhan mä tehny vaikka mitä normaaliruokaa! Lihapullia ja kaikkea. Niin ja makaronilaatikkoa. Is that normal or what!
Tosin tässä jutussa on se puoli, että tällaista ruokablogia kirjoittaessa sitä mielellään tekee ja julkaisee sellaisia ruokia, jotka ovat jollainlailla kiinnostavia tai teemaltaan erikoisia.

Muistan joskus tuumailleeni, miten typerältä esimerkiksi johonkin tavarataloon tai sairaalaan sijoittuvat TV-sarjat vaikuttavat. Eihän missään työpaikassa ole oikeasti tuollaista. Missä välissä ne tekee sitä duunia, kun ne vaan juonii ja kuhertelee. Mutta ajattelepa, miten tylsää katsottavaa se arkinen työnteko sitten olisi… 🙂 Pitää olla hiukan sitä draamaa ja unelmia…

Vähän sama juttu se on tämän blogaamisenkin kanssa. Ei sitä oikein kehtaa jokaisesta ruskea- ja pastakastikkeesta alkaa juttua vääntää. Vaikka olisihan sellainen inhorealistinen arkikin oma kulmansa. Mut mä jätän semmoiset jollekin siinä suhteessa asiantuntevammalle. 😉
Mä teen ja kirjoitan mieluummin asioista joista tulee hyvälle mielelle ja tietysti vesi kielelle. Ja mun kulma on se, että arjessa pitää olla pikkuisen myös sitä luksusta!

Ja aina kun jokapaikassa kysellään sitä ruokafilosofiaa, niin omani taitaa olla sellainen, että hyvä ja huono ruoka maksaa maksaa ihan saman verran. Hyvistä raaka-aineista on helppo tehdä hyvää, mutta vähästäkin tekee taidolla erinomaista.

Kaveri itse kertoi tekevänsä juuri makkarakastiketta, joten tartuin samaan reseptiin. Mut koska olen minä, niin eihän sitä voi tehdä ilman pikku twistiä.

LAGERILLA MAUSTETTU MAKKARAKASTIKE
1 HK Sininen lenkkimakkara
1 suuri sipuli
voita ruskistukseen
n. 1 dl vehnäjauhoja
50 g voita
2 dl lager-olutta (Suomenlinnan Panimon Lager)
kuumaa vettä
2 tl Dijon-sinappia
mustapippuria
valkopippuria
riistafondia
0,5 tl chilihiutaleita
0,5 dl kevytkermaa
(suolaa)
persiljaa

Hienonna sipuli. Poista kuori ja kuutioi makkara. Sulata paistokasarissa hieman voita ja kuullota sipuli. Siirrä sipuli syrjään ja lisää pannulle hieman voita ja ruskista makkarakuutiot. Laita makkarat syrjään ja ruskista pannulla 50 g voita. Kun voi muuttuu väriltään kauniin ruskeaksi, sekoita joukkoon jauhot. Lisää olut ja kuumaa vettä, niin että kastikkeesta tulee sopivan sakeaa. Vettä voi lisätä tarvittaessa. Lisää sipuli ja makkarakuutiot. Mausta kastike ja anna hautua hetki. Maista ja säädä maku. Itse käytän suolatonta fondia, joten lisäsin hieman suolaa. Muista ottaa huomioon makkaran ja kayttämäsi fondin suolapitoisuus, ennen kuin lisäät suolaa. Lisää kerma ja hauduta vielä n. 5 minuuttia.
Tarjoile perunamuusin ja punajuurisalaatin kera. Koristele persiljalla.
Ja kyytipoikana tietysti Suomenlinnan panimon upeaa Lageria.

You may also like

2 kommentia

Nimetön 03/02/2016 - 14:28

Toimii…

Vastaa
Nimetön 03/02/2016 - 14:28

Toimii…

Vastaa

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Discover more from KULINAARI

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading