Etusivu » Saksan kielikylpy

Saksan kielikylpy

Kirjoittaja: Kulinaari
MAKKAROITA JA LÄMMINTÄ PERUNASALAATTIA

Venla aloitti lukion myötä myös saksan opiskelun. Alunperin uuden kielen piti olla ranska, mutta koska kakkoskoti sijaitsee Zurichissä, oli Venlan mielestä käytännöllisempää vaihtaa kieltä. Lisäksi suunniteltujen jatko-opintojen kannalta saksasta on enemmän hyötyä.
Päätimme tyttären kanssa kehittää hieman toisenlaista viikonloppu-ohjelmaa: Kaikki mahdolliset lempielokuvat katsottaisiin dvd:ltä saksaksi puhuttuina ja tekstitettyinä. Mikäs sen parempaa kielenopiskelua! Uusia sanoja ja fraaseja tuutin täydeltä. Mainittakoon, että Amadeus-elokuva sai aivan uuden ulottuvuuden kun sen katsoi ns. alkuperäiskielellä.

Tottakai teema näkyi myös lautasella. Makkarat toki hain ihan kaupasta, mutta laadusta tinkimättä. Wotkinsin valikoimista löytyi sopivasti minibratwursteja sekä Karhun Kierros-marraroita.
Itse en oikein käsitä, miksi ihmiset ostavat niitä Wilhelmi yms. jauhomakkaroita, kun tarjolla on tavaraa, joka sentään maistuu joltain.
Karhunlihaa sisältävä Karhun Kierros oli varsin positiivinen tuttavuus. Sopivasti voimakas makupari bratwurstille.

MAKKAROITA JA LÄMMINTÄ PERUNASALAATTIA

10-15 keskikokoista kiinteää perunaa
0,5 dl kapriksia
1 punasipuli
0,5 dl majoneesia

mustapippuria
suolaa

Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Leikkaa hieman jäähtyneet perunat isohkoiksi lohkoiksi. Viipaloi punasipuli mahdollisimman ohueksi siivuksi. Mikäli käytät pieniä kapriksia, hienonna niitä hieman. Jos käytät suuria varrellisia kapriksia, poista varret ja leikkaa siivuiksi. Laita kaikki aineet kulhoon ja sekoita varovasti salaatiksi. Maista ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. Majoneesin voi korvata myös öljyllä. Hieman erilaista twistiä salaattiin saa maustamalla majoneesin esim. wasabilla.

Makkaroiden ja perunasalaatin kaverina tietysti kunnon Münchener-tyyppistä olutta. Tällä kertaa kotimaista suosikkiani Keisari Münchener Premiumia. Jos saisin todellista suosikkioluttani Suomesta, se olisi tämän ruoan kanssa belgialainen De Koninck.

Unohtamatta tietenkään sitä ainoaa oikeaa Auran sinappia.

 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: