Etusivu » Rapeaa balsamico-marinoitua ankkaa

Rapeaa balsamico-marinoitua ankkaa

Kirjoittaja: Kulinaari
Rapeaa balsamico-marinoitua ankkaa

Hyvästä raaka-aineesta saa hieman reseptiä muuntelemalla aina uusia makuelämyksiä. Ankanrinta on tästä oiva esimerkki. Perinteisen appelsiinin, suolan ja pippurin sijaan kannattaa välillä kokeilla vähän erikoisempaa makuelämystä.

RAPEAA BALSAMICO-MARINOITUA ANKKAA

4 ankanrintaa
n. 5 rkl  balsamicoa
suolaa
mustapippuria

Anna ankanrinnan lämmetä huoneenlämmössä n. 20 minuuttia. Tee nahkaan ristikkäisviillotus ja hiero viiltoihin myllystä suolaa ja pippuria. Ota laakea astia jolle rintafileet mahtuvat ja kaada sille balsamicoa, niin että pohja peittyy. Aseta rintafileet nahkapuoli ylöspäin astiaan ja anna lihan marinoitua balsamicossa 20 minuuttia. Marinointiaika jääkaapissa on 2 tuntia. Fileen tulee kuitenkin olla ennen paistoa huoneenlämpöinen.

Laita fileet kylmälle paistinpannulle nahkapinta alaspäin ja laita levy lämpenemään kohtalaiselle lämmölle. Anna fileiden paistua, kunnes nahan alla oleva rasvakerros on sulanut ja nahka on rapeaa ja kauniin ruskeaa. Jos tuntuu että nahka palaa ennen sitä, alenna lämpöä. Ota fileet pannulta sivuun ja kaada rasva siivilän läpi erilliseen astiaan. Muista varoa rasvan roiskumista, sillä ankanrasva on järjettömän kuumaa ja jättää pysyvät palovammat. Jos pannu jää kovin kuivaksi, lisää hieman sulaa ankanrasvaa pannulle ja paista fileet toiselta puolelta n. 5-8 minuuttia kosta riippuen. Ota fileet pannulta ja kääri alumiinifolioon lepäämään n 8 minuutiksi.

Ota fileet foliosta ja siivuta kukin hieman vinottain. Lihan tulisi olla hieman punertavaa ja fileen sisältä selkeästi lämmin. Asettele yhden fileen siivut per annos

———————————————————————–

PAISTETUT RUUSUKAALIN TERÄLEHDET

150 g ruusukaalia
kirkastettua voita, öljyä (tai tässä tapauksessa ankanrasvaa)
(suolaa)

Leikkaa ruusukaaleista kanta ja irrota terälehdet yksi kerrallaan. Ydinosan voi heittää pois. Paista nopeasti ankanrasvassa. Näin saat mukaan hyvää ankan makua. Suola ei tässä tapauksessa ole tarpeen. Käyttäessäsi voita tai öljyä voit lisätä myös suolaa.

————————————————————————–

MAA-ARTISOKKA PYRE

0,5 kg maa-artisokkaa
2 pientä shalottisipulia
50 g voita
0,75 dl kermaa

Kuori ja pilko maa-artisokat, kuullota kuutioitujen shalottisipulien kanssa voissa. Lisää kerma ja hauduta kypsäksi. Aja tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: