Etusivu » Muhkea ja herkullinen briossileipä

Muhkea ja herkullinen briossileipä

Kirjoittaja: Kulinaari
Uunituoretta briossileipä

Kotona itse leivottu leipä on yksi maailman parhaimpia asioita. Sen lisäksi, että se on hyvää, se antaa myös mieltä rauhoittavaa ja stressitasoja laskevaa käsillä tekemistä. Taikinan tuntu käsissä rentouttaa ainakin itseäni välittömästi. Ei kannata tuskailla onnistuuko taikina tai leipä, sillä aina voi tehdä uutta. Tekevälle sattuu ja tekemällä oppii. Tällä kerralla vuorossa oli herkullinen briossileipä Fiksuruoasta hankkimistani Hungry Chef -briossijauhoista. Näitä kyseisiä jauhoja ei taida edes saada enää mistään, mutta tilalla voi käyttää esimerkiksi laadukasta hienoa 00-vehnäjauhoa. Helsingissä niitä myy esimerkiksi Roiniset Hakaniemen kauppahallissa.

Briossileipä

Briossileipä on Ranskasta kotoisin oleva leivonnainen, jonka valmistuksessa käytetään runsaasti voita, kananmunaa ja maitoa sisältävää hiivataikinaa. Köäytetyt raaka-aineet ja pitkä nostatusaika antavat briossille sen luonteenomaisen täyteläisen ja hieman makean maun, pehmeän ja kuohkean koostumuksen sekä kullanruskean kuoren. Briossia nautitaan Ranskassa erityisesti aamiaisella. Briossisämpylät ovat nykyään muodostuneet erittäin suosituiksi hampurilaissämpylöiksi.

Katso myös aiemmat briossi-postaukseni.

Uunituoretta briossileipä

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: