Etusivu » Mustapippuri-salmiakkiribbsit

Mustapippuri-salmiakkiribbsit

Kirjoittaja: Kulinaari
Mustapippuri-salmiakkiribbsit

Koska kerrostalossa grillailu ei onnistu, on tyytyminen uunin vastuksiin, mutta ribbsit onnistuvat mainiosti myös näin. Itse kuulun siihen koulukuntaan joka keittää kylkirimpsut etukäteen ja se myös nopeuttaa uunissa paahtamista.

Keitinliemi maustetaan ihan perusmausteilla mutta glaseeraukseen voi valita sitten hieman jännempiäkin makumaailmoja. Tällä kerralla mentiin kaappien tyhjennysteemalla ja käytettiin pois yksi Lidlin korealaistyylinen glasyyri, mutta kaapin aineksista syntyi myös mustapippuri-salmiakkiglasyyri, joka sopii myös marinointiin. Mustapippurinen sydän syntyy tutusta Lee Kum Kee -kastikkeesta sekä Salty Liquorice Syrup Lakrids by Johan Bülow -siirapista.

 

MUSTAPIPPURI-SALMIAKKIRIBBSIT (2:lle)

n. 2 kg possun kylkirimpsuja

keitinliemi:
vettä
2 sipulia
pieni nippu tuoreita yrttejä, esim. timjamia, rosmariinia, persiljaa
6 maustepippuria
2 laakerinlehteä
2 rkl suolaa

Laita noin puolet kylkiriveistä kattilaan ja lisää muut ainekset sekä vettä niin paljon että kyljet peittyvät. Kiehauta ja anna porista miedolla lämmöllä vajaat puoli tuntia. Ota eka satsi kattilasta syrjään ja laita toinen erä kylkiä kiehumaan. Niiden kypsyttyä ota kattila liedeltä ja laita edelliset kyljet takaisin kattilaan jälkilämpöön odottamaan.

glasyyri:
1 dl Lee Kum Kee -mustapippurikastiketta
0, 5 dl Lalkrids by Johan Bülow salmiakkisiirappia
1 rkl espresso pikakahvijauhetta
0,5 dl juoksevaa hunajaa
2 rkl Tabasco Chipotle -kastiketta
0,5 tl suolaa
hieman vettä tarvittaessa

Laita ainekset kattilaan ja kiehauta. Laita syrjään.

Kuumenna uuni 225-250 asteeseen.
Ota ribbsit liemestä siivilään valumaan ja kuivahtamaan hieman. Lado ribbsit paperoidulle uunipellille ja sivele glasyyrilla molemmin puolin. Laita paahtumaan uuniin ylätasolle ja sivele ribbsien pinta uudelleen noin 5-10 minuutin kuluttua. Paahtumista kannattaa seurata ja toistaa sively muutaman kerran paiston aikana. Paahda yhteensä noin 20-30 minuuttia.

Ribbsien kanssa maistuu tietysti raikas Kulinaarin paras coleslaw! Tai kokeile hieman kevyempää jogurtti-coleslaw -versiota.

Tai sitten jotain ihan uudenlaista, makean tulista mansikkasalsaa.

Eikä näistä jäänyt jäljelle kuin keko luita…

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d