Etusivu » Herkuttelijan Lontoo

Herkuttelijan Lontoo

Kirjoittaja: Kulinaari
Herkuttelijan Lontoo

Ruokamatka ja Lontoo eivät ihan heti tunnu kuuluvan samaan lauseeseen. Mutta sinne kuitenkin suuntasimme tyttären kanssa hiihtolomaviikolla. Tämä oli itselleni ensimmäinen lomamatka Lontooseen, koska aiemmin olen käynyt siellä ja ylipäätään Briteissä ainoastaan työmatkoilla.

Toki matkan teemaan sisältyi huomattava määrä mm. shoppailua ja kulttuuria, mutta siitä paremmin Kaks kukkoo -blogin puolella myöhemmin.

Matkan mahdollisti osittain myös Versofoodin Härkis-reseptikisan voitto viime vuoden lopulla. Aurinkomatkojen lahjakortti tuli just hyvään saumaan.

Matkan suunnittelu oli aloitettu jo hyvissä ajoin ja se todellakin teki koko matkasta paljon antoisamman kokemuken. Tilannetta helpotti myös se että tytär käy säännöllisesti poikaystävänsä luona Briteissä ja on käynyt Lontoossakin sen verran että tuntee sen mekein kuin omat taskunsa.

Ruokatarjonnan suhteen Lontoo on tietysti omaa luokkaansa suhteessa muuhun maahan. Kaupunkin on väärällään tavarataloja, joilla jokaisella on omat Foodhallinsa omine brändeineen. Lisäksi löytyy erilaisia ruokatoreja ja lukematon määrä erikoisruokaliikkeitä ja leipomoita.

Luvassa on todella monipuolinen matka läpi uskomattoman herkullisen Lontoon!

Ensimmäisen illan herkkupaloihin kuului ehdottomasti High Street Kensingtonin Wholefoods. Sääli että olin jotenkin niin väsynyt aikaisesta herätyksestä ja lennosta, että unohdin kuvata ehkä hienointa ruokakauppaa mitä kuunaan olen nähnyt. Kuva on Lontoon matkailusivulta lainattu.

Ja kun Lontoossa kerran oltiin niin aloitettiin tietysti sillä ainoalla ja oikealla pubiruoalla, fish & chipsillä. Ja todellakin Lontoossa kannattaa syödä pubeissa. Ruoka on todella hyvää ja kohtuuhintaista. Ja kuten yleensä, missä syövät paikalliset, siellä kannattaa itsekin syödä. Turistirysät kannattaa Lontoosakin kiertää kaukaa.

Kaupungissa on myös paljon ketjukahviloita kuten Costa ja Starbucks, joista ensimmäisestä saa kohtuuhintaista hyvää kahvia, sekä enemmän laadukkaaseen pikaruokailuun keskittyneet Prêt-a-Mange ja EAT. Noissa tuli poikettua hakemassa mm. aamupalaa ja nopeita lounaita.

Iltalenkki käytiin heittämässä Holland Parkissa, mut Eddie ei ollu kotona… 😉

Ja kun koko päivän on matkustanut ja talsinut kaupungilla, maistuu pussi sipsejä ja tölkki valmista GT:tä enemmän kuin ihanalta! Ollaan brittien ruokakulttuurista mitä mieltä tahansa, niin lohturuoan ja -juoman he ainakin taitavat erinomaisesti. Tuskin olen koskaan ollut sipsihyllyjen edessä niin hämilläni. Valikoimaa nimittäin piisaa jopa pienimmässä Tescossa.

Myös ensimmäinen aamupala nautittiin hotellin kulmilla pubissa. Halusin nimittäin myös edes yhden oikean englantilaisen aamiaisen; paahtoleipää, paistettu muna, röstiä, paistettuja sieniä ja tomaattia sekä makkaraa ja papuja. Lisäksi kuppi hyvää americanoa ja kuumaa maitoa. Tällä pärjäsi loistavasti lounaaseen saakka. Aamiaiselta otimme suunnaksi British Museumin ja sen jälkeen Covent Garden Marketin.

Covent Garden Market on kohtuu suuri kompleksi, jossa on lukuisia pikkuliikkeitä ruoasta muotiin ja kosmetiikkaan. Alue on muuttunut pikkuhiljaa enemmän… miten se nyt sanoataan… posh. Eli rennot pikkumerkit ovat lähteneet ja tilalle on tullut ei niin kiinnostavaa Chanelia ja Michael Korsia.
Ainut ilonaihe olivat hauskat suklaa- ja teepuodit. Ai niin ja Muumi-kauppa…

Asiaan kuului tietty käynti iltapäiväoluella ja siiderillä.

Tää oli pakko ikustaa, koska italialainen ravintola markkinoi itseään kadulla niin nerokkaasti. Ruoka näytti ihan oikealta mutta olikin muovia.

Covent Gardenista matka jatkui Piccadilly Circukselle lounaalle. Reissun ainut ateria ketjuravintolassa, mutta ihan ok sellaisessa, Angus Steakhousessa. Erittäin hyvä palvelu ja ruoka. Sain jopa kokonaan uudet ranut mukisematta koska ensimmäiset eivät olleet minusta hyviä.

Lounaan jälkeen oli aika käydä yhdessä matkan kohokohdista, legendaarisessa Fortnum & Mason -tavaratalossa Piccadillyn liepeillä. 1707 perustettu liike aloitti puhtaasti huippuelintarvikkeisiin keskittyen mutta on laajentanut sittemmin valikoimaa myös luksuskulutustavaroihin ja sieltä löytyy myös tyylikäs miestenosasto täynnä kaikkea mitä itsestään huolehtiva mies tarvitsee. Mutta niistä herkuista lisää tuolla Kaks kukkoo -blogin puolella myöhemmin.

Alla aika mittava kuvakavalkadi yhdestä ihanimmista liikkeistä mitä tiedän. Jokainen pakkaus on kuin koru ja tuotteet itsessään aina huippulaatua. Ja siihen päälle vielä pääsiäistuotteet, niin  katsottavaa oli ihan liikaakin.

Seuraava pysähdys ehkä jopa hieman kliseinen Harrods mutta ruokaosasto on kyllä näkemisen arvoinen. Muu tavaratalon pröystäilevä tarjonta ei kylläkään sykähdyttänyt minua henkilökohtaisesti, lukuunottamatta huikeaa egyptiläistä portaikkoa.

Sitten olikin luvassa jotain, johon en ollut osannut varautua ollenkaan. Tyttären poikaystävä tuli Essexistä viettämään päivää kanssamme Lontooseen ja olimme sopineet treffit London Bridge -aseman liepeille jossa sijaitsee kuuluisa Borough Market, jossa myydään tuoreita vihanneksia, lihaa, kalaa, juustoja, leipää ja leivonnaisia sekä siideriä. Myyntipisteitä on toistasataa. Tarjonta vaihtelee hieman päivän mukaan joten tarkista mitä milloinkin on tarjolla. Paikalle on hyvä tulla heti paikan auettua aamukymmeneltä jos mielii saada maistaa paikan parhaita paloja. Mitä Borough Marketilta ei löydy sitä et tarvitse!

Olimme jättäneet aamupalat syömättä koska torilla olisi niin paljon herkkuja maistettavaksi! Kaikki tuoretta ja juuri valmistettua. Ja voin taata että melkein vyöryin ulos noin tunnin jälkeen. Ja silti olisin halunnut maistaa kaikkea lisää!
Näillä voikkareilla aloitimme päivän.
Tytär luotti kanaburgeriin.
Maistoimme myös paikallista perinneruokaa.
Ja mun oli pakko ostaa yksi villisikahodari! Heavenly!
Maistoimme myös paikallista siiderivalikoimaa. Mua varoitettiin jo etukäteen että unohda ne Suomen  kuivat ja makeat, koska täällä on ihan oma skaala. ja se oli ihan totta! Jopa makein oli kuivempaa kuin Suomen kuivin. ja se brittiläinen kuiva se vasta kuivaa olikin!!
 Mutta huippuhyvää kautta linjan.

Täytyy myöntää etten ollut koskaan kokenut mitään vastaavaa ruokarintamalla. Suosittelen lämpimästi vierailua Borough Marketilla jokaiselle Lontoon kävijälle!

Täälö ottiin yhdet ennen kuin jatkettiin Down Town.

Ja törröttipä se Euroopan korkein pilvenpiirtäjäkin siinä nurkalla koko 310 metrisessä komeudessaan ihan nättinä. Ja aika hienolta näytti Citykin kun kävelimme Thamesin rantaa pitkin.

Se pakollinen parlamenttitalokuva… Niin kai jo tiesit että kuvassa ei ole enää Big Ben vaan Elisabeth Tower…

 

Lounas nautittiin Westminsterissä Clarence Pubissa.

Viinietikka on ranujen perinteisin ja paras mauste briteissä. Toimii!

Westminsterissä oli myös makeaa ikkunoiden täydeltä.

Viimeisen shoppailupäivän lounaan nautimme taas pubissa hotellimme lähellä Paddingtonissa. Otimme kunnon brittiläiset piiraat emmekä pettyneet tälläkään kertaa. Valitsimme molemmat Chicken & mushroom Pien. Deliciouis!

Viimeisenä iltana, joka sattui muuten olemaan perjantai, kävimme tytön kanssa ottamassa yhdet paikallisessa.

Matkalla poikkesimme mylös Piccadillyllä karkkikaupassa jossa myytiin kaikkea maan ja taivaan välillä. Ja kuinka ollakaan myös jotain jonka suunnittelin ja kuvitin noin vuonna 1996 ollessani Leaf Oy:n suunnittelijana Turun makeistehtaalla. Kipparin Piipppujen näkeminen lämmittää edelleenkin mieltä joka kerta! Design on muuttunut pariinkin otteeseen tässä välissä, mutta kuvitus on kestänyt aikaa hienosti. Muistan edelleen miten jäin kotiin työstämään noita.

Valikoimassa oli muitakin aika veikeitä herkkuja.

Pääsiäissuklaatkin olivat Lontoossa jotain ihan muuta. Oli tollasia homomiehelle sopivia suklaajunia ja sankareista suurin, R2D2, jonka olisin ottanut matkaan jos vain olisi ollut tilaa laukussa.

Lontoossa kuten muissakin suurissa kaupungeissa löytyy paljon etnisiä ravintoloita jotka ovat keskittyneet omille alueilleen. Tällä matkalla emme ehtineet käymään esim. Paddigtonin lähellä sijaitsevalla libanonilaisaluella, muuta täytyy jättää jotain seuraavaan kertaankin. Ja sellainen tulee aivan varmasti!

Eikä ne shoppailutkaan niin huonosti menneet. Hyvä kun laukkuihin mahtuivat…

Upea reissu! Kiitos Lontoo, you were good to us.

 

You may also like

14 kommentia

Nimetön 08/03/2017 - 13:41

Ihan mahtava reissu sulla ollut. Ja noi kakkukuvat :O Mun piti kahteen kertaan plärätä kuvat läpi 😀

Vastaa
Nimetön 08/03/2017 - 13:51

Kiitos! Voin sanoa että hirvee hinku jäi mennä pian uudelleen! Onneksi Lontoossa riittää nähtävää ja koettavaa vielä useiksi kerroiksi.

Vastaa
Nimetön 08/03/2017 - 14:53

Mahtava makumatka! Ja ihania kuvia. Kiva nähdä toisenlainen kuva Lontoosta kun itsellä se on enemmän makean puoleinen. Parin viikon päästä suuntaammekin jälleen kakkumessuille Birminghamiin.

Vastaa
Nimetön 08/03/2017 - 15:32

Kiitos! Joku kerta pitää oikein keskittyä itsekin tuohon makeampaan puoleen kunnolla. Ainakin sitä oli runsaasti tarjolla!

Vastaa
Nimetön 08/03/2017 - 18:09

Olipa kuvapläjäys! Nyt pitäisi kyllä päästä Lontooseen syömään ja ruokaostoksille!

Vastaa
Nimetön 08/03/2017 - 22:44

Aikamoinen makumatka! Kyllä Lontoo on aina Lontoo! Ja kyllä siellä niitä herkkuja riittää. Jo upeat kuvasikin sen kertovat!

Vastaa
Nimetön 09/03/2017 - 12:44

Wow, mahtavia kuvia reissusta, just söin lounaan, mutta himo iski noista kuvistasi. Lontoossa kävin useampaan kertaa nuorena tyttönä, kavereita asui sielä ja käytiinhän me bilettämässä silloin niin kovassa huudossa olevassa London Hippodromessa, sisään pyyhällettiin artisteina suomesta :D, voi niitä aikoja, mutta juu voisi lähteä uudelleen 🙂

Vastaa
Nimetön 08/03/2017 - 13:41

Ihan mahtava reissu sulla ollut. Ja noi kakkukuvat :O Mun piti kahteen kertaan plärätä kuvat läpi 😀

Vastaa
Nimetön 08/03/2017 - 13:51

Kiitos! Voin sanoa että hirvee hinku jäi mennä pian uudelleen! Onneksi Lontoossa riittää nähtävää ja koettavaa vielä useiksi kerroiksi.

Vastaa
Nimetön 08/03/2017 - 14:53

Mahtava makumatka! Ja ihania kuvia. Kiva nähdä toisenlainen kuva Lontoosta kun itsellä se on enemmän makean puoleinen. Parin viikon päästä suuntaammekin jälleen kakkumessuille Birminghamiin.

Vastaa
Nimetön 08/03/2017 - 15:32

Kiitos! Joku kerta pitää oikein keskittyä itsekin tuohon makeampaan puoleen kunnolla. Ainakin sitä oli runsaasti tarjolla!

Vastaa
Nimetön 08/03/2017 - 18:09

Olipa kuvapläjäys! Nyt pitäisi kyllä päästä Lontooseen syömään ja ruokaostoksille!

Vastaa
Nimetön 08/03/2017 - 22:44

Aikamoinen makumatka! Kyllä Lontoo on aina Lontoo! Ja kyllä siellä niitä herkkuja riittää. Jo upeat kuvasikin sen kertovat!

Vastaa
Nimetön 09/03/2017 - 12:44

Wow, mahtavia kuvia reissusta, just söin lounaan, mutta himo iski noista kuvistasi. Lontoossa kävin useampaan kertaa nuorena tyttönä, kavereita asui sielä ja käytiinhän me bilettämässä silloin niin kovassa huudossa olevassa London Hippodromessa, sisään pyyhällettiin artisteina suomesta :D, voi niitä aikoja, mutta juu voisi lähteä uudelleen 🙂

Vastaa

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: