Etusivu » Parsaa uppomunalla

Parsaa uppomunalla

Kirjoittaja: Kulinaari
Parsaa uppomunalla

Tämä resepti on yksi suosikeistani – helppo ja nopea valmistaa vaikka aamiaiseksi tai kevyeksi lounaaksi. Mikse myös illallisen klassiseksi alkuruoaksi. Uppomuna on myös kevyempi vaihtoehto kuin perinteinen hollandaise- tai bearnaisekastike saatika sitruunainen voisula. Mutta kannattaa sesongin aikana vaihdella niin ei kyllästy.

Uppomunien valmistus on varsin yksinkertaista kunhan muistaa pari nyrkkisääntöä; etikkaa keitinveteen ja veden pyörivä liike kypsennyksen aikana. Veden ja väkiviinartikan suhde on 1 litra vettä ja 0,75 dl väkiviinaetikkaa. Veden määrä kannattaa katsoa myös käytettävän keittoastin mukaan. Käytä mielellään laakeaa paistokasaria tai wokkipannua, jossa saat helposti laitettua veden pyörivään liikkeeseen ja reilusti vettä (noin 5-6 sentin verran).

UPPOMUNAT JA VIHREÄÄ PARSAA

1-2 kanamunaa syöjää kohti
2 litraa vettä
1,5 dl väkiviinaetikkaa
suolaa

1 nippu vihreää parsaa
vettä
suolaa
mustapippuria

parmesaanilastuja

Leikka parsoista muutama sentti tyvestä pois. Laita parsakattilaan tai laakeaan paistokasariin runsaasti vettä ja kuumenna se kiehuvaksi. Mausta vesi suolalla. Mikäli käytät parsakattilaa, katso että nuput jäävät kypsennettäessä vedenpinnan yläpuolelle. Kypsennä parsoja noin 5-6 minuuttia.

Kuumenna toisessa paistokasarissa vesi kiehuvaksi. Riko munat esimerkiksi kahvikuppeihin joista ne on helppo liu´uttaa keittoveteen.

Laske lämpö keskilämmölle. Lisää etikka kiehuvaan vasta juuri ennen kuin lisää munat. Laita kauhalla vesi pyörteelle ja kaada kahvikupista muna pyörteen keskelle mahdollisimman lähellä veden pintaa. Anna sen jälkeen vielä kauhalla lisää vauhtia pyörteelle. Toista sama seuraavan munan kanssa.

Anna munan kypsyä noin kaksi minuuttia, jolloin keltuainen on vielä juoksevassa muodossa. Nosta uppomuna reikäkauhalla talouspaperille kuivahtamaan hetkeksi.

Jaa parsat lämmitetyille lautasille ja asettele päälle uppomuna (tai kaksi). Mausta sormisuolalla ja hivenellä mustapippuria myllystä. Ripottele vielä parsan pinnalle hieman parmesaanilastuja.

Nauti!

 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: