Etusivu » No onkos tullut kesä nyt talven keskelle?

No onkos tullut kesä nyt talven keskelle?

Kirjoittaja: Kulinaari
KULINAARIN PIMM´S GLÖGI

Viikonloppuna piipahdin haistelemassa Tallinnan joulutunnelmaa vanhan kaupungin joulutorilla. Meitä oli hieman suurempi porukka liikenteessä ja suurimman osan heistä tapasin ensimmäistä kertaa. Ihania ja hauskoja ihmisiä kaikki täytyy myöntää. Päivä meni kuin siivillä ja jatkui Helsingissäkin vielä pikkutunneille saakka.

Sunnuntaina tyttäreni saapui Lontoosta saapuvaa brittiläistä poikakaveriaan vastaan Helsinkiin. Siinä odotellessa vietimme mukavan päivän jutellen, kokkaillen ja leipoen. Tunnelmaan kuuluu tietysti lasillinen lämmintä glögiä, josta olin kehittänyt tänä vuonna oman version.

Pengerkadulla joulutunnelmaan kuuluvat herkut salmiakista vadelmaisiin minijoulutorttuihin.

Alunperin glögin resepti syntyi tilanteessa, jossa perinteistä terästystä ei ollut saatavilla ja piti keksiä jotain muuta. Muistin, että onhan minulla kaapissa Pimm´s -pullo odottamassa kesän lämpimiä päiviä. Kokeilu kannatti, kuten aina elämässä. Pimm´sin hedelmäinen maku on kuin luotu glögin mausteiden kumppaniksi. Tästä tuli tämän huushollin uusi jouluklassikko!

Minulle Pimm´s on tähän saakka aina kuulunut ehdottomasti lämpimiin kesäpäiviin. Sinänsä hauska yhtymäkohta vanhaan joululauluun, nyt kun se kuuluu myös jouluihini.

Kokeilin myös toista reseptiä, jossa käytetään Aperolia, joka sopii enemmän katkeron ystävälle.

Glögin pohjana käytän aina Marlin perinteistä glögiä. Sen makua on helppo säätää ja siinä on aito, oikea ja syvä glögin maku. Muitakin olen kokeillut, mutta ei ole vanhan kotikaupungin Turun Marlin voittanutta.

KULINAARIN PIMM´S GLÖGI

1 dl Marlin perinteistä glögiä
3 dl vettä
4 cl Pimm´s No1
Mandariinisiivuja

Mittaa glögi ja vesi kattilaan ja lämmitä lähes kiehuvaksi. Annostele kuuman juoman laseihin Pimm´siä ja kaada päälle kuumaa glögijuomaa. Koristele lasit mandariinisiivuilla. Juomaa kannataa sekoitella juodessa lusikalla, koska alkoholi painuu pohjalle ja pohjalla saattaa odottaa melkoinen pommi.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: