Etusivu » Ruokaa rillumarei-meiningillä

Ruokaa rillumarei-meiningillä

Kirjoittaja: Kulinaari
 

Ennen viimeisimmän Bondin näytöstä varasimme hetken hyvälle ruoalle ja suuntasimme ravintola Savottaan Aleksanterinkadulle. Iloiseksi yllätykseksi meidät ohjattiinkin sisäpihan kautta PikkuSavotan puolelle kämppätupaan, jonka oma sisäänkäynti sijaitsee Sofiankadulla. Kuten ravintola itsekin sivuillaan sanoo: PikkuSavotassa astut menneen ajan kämppätunnelmaan niin tiiviisti, että sijainti keskellä Helsinkiä unohtuu. Olen aina itse pitänyt Savotan konseptista autenttisine astioineen kaikkineen. PikkuSavotassa erityisesti sykähdyttivät aidot vanhat Arabian lautaset entisen himokeräilijän mieltä.Piippuleimat löytyy asiallisesti lautasista

Jotenkin koko paikka henkii sellaista hyvää positiivista energiaa, eikä vähiten henkilökunnan toimesta. Meillekin osui aivan mahtava tarjoilija, joka todentotta valoi uskomattoman hyvän tunnelman koko aterialle. Suomalaisuus on hyvällä tavalla läsnä ja tänne toisin ehdottomasti myös ulkomaalaiset ystäväni nauttimaan aitoa suomalaista ruokaa. Paikalla olijoista yli puolet oli ulkomaalaisia seurueita. Kaikki olivat silminnähden tyytyväisiä kokemaansa ja maistamaansa.

 
Illallinen aloitettiin Suursavotalla, johon kuuluu lajitelma parhaita suomalaisia alkupaloja puulankulla: puolukkagraavattua nieriää, kylmäsavustettua mahtikalaa ja äikeäjuuri -kastiketta, presidentin kaviaaria ja kananmunaa, savulammasta, karhumeetwurstia, mehevää poroa Savotan tapaan, salaattia ja marinoitua punasipulia, Toinin metsäsienisalaattia, Peltolan blue-sinihomejuustoa, perinteistä rosollia kastikkeella, käsintehty karjalanpiirakka munavoilla sekä keitettyjä pottuja.
 
Annos oli meille kahdelle jaettuna juuri sopiva alkuruoka.
 
 
Pääruokia tilasimme kaksi, jotka sitten jaoimme.
Mittamiehen poroeväs: Poron sisäpaistia, savustettua puikulaperunamuusia ja karpalokastiketta sekä
Saihun muikut: Kirnuvoissa rapeaksi paistettuja muikkuja, pottumuusia, mummon kurkkuja ja tillivoisulaa.
 
 
Poroeväs oli todella mureaa lihaa ja kastike oli mukavan mauskas lisä. Muikut nyt on aina yhtä hyviä! Muimmon kurkut oli mainion kirpakka lisäke tähän klassikkoon.
 
Jälkiruoan jätimme väliin tällä kerralla, vaikkakin listalla on mm. Savotan kuuluisaa Sisu-jäätelöä.
Ennen lähtöä otimme kuitenkin snapsit ja tuttuun tapaan läksijäisiksi saa mukaan rasian Sisu-pastilleja.
 
 
 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: