Etusivu » Raikkaat lohi-kurkkurullat

Raikkaat lohi-kurkkurullat

Kirjoittaja: Kulinaari
Raikkaat lohi-kurkkurullat

Illat ovat jo alkaneet pimetä kivasti ja kynttilöiden syttyessä illan hämyssä on kiva kattaa omaksi ja ystävien iloksi pientä kevyttä suolaista viinilasillisen seuraksi.

Raikkaat lohitäytteiset kurkkurullat syntyvät tuoreesta kurkusta melko helposti. Ainut haasteellisempi osio oli tuo kurkkujen pitkittäissiivutus. En tehnyt näitä kotikeittiössäni, jossa on käytössä myös säädettävä mahdoliini, mutta uskoisin että sillä siivutus onnistuu siistimmin ja näppärämmin kuin käyttämälläni juustohöylällä. Koitin myös leveää terävää veistä, mutta itse en ainakaan osaa leikata sillä niin ohuita siivuja kuin rullat vaativat. Mutta onnistuivat nämä silti hyvin.

Rullat ovat myös siitä mukavaa tarjottavaa, että täytteitä voi vaihdella oman mieltymyksen ja ruokailijoiden maun mukaan. Tahnoihin saa sujautettua kaapaista vaikka mitä.

Ensi kerralla ajattelin kokeilla myös kurkkusiivujen marinointia etikka-sokeri-suolaliemessä etukäteen, jolloin niintä tulee myös helpommin rullattavia ja makumaailmakin on vähän erilainen.

Valmiiksi maustetun tuorejuuston sijaan voit toki käyttää maustamatontakin ja maustaa sen itse.

Nämä rullat sopivat erinomaisesti vaikka kesäiseen noutopöytään. Katso muita herkullisia noutopöytävinkkejä täältä.

 

RAIKKAAT LOHI-KURKKURULLAT (4:lle)

2 suurta (mahdollisimman suoraa) kurkkua
n. 120 g yrttimaustettua tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
110-150 g lämminsavulohta puhdistettuna ja hienonnettuna
1-2 tl sitruunamehua
0,5 dl tilliä hienonnettuna
1/4 tl suolaa
mustapippuria myllystä
muutama tippa Tabascoa

Pese kurkut. Leikkaa pitkittäissuuntaan noin 2-3 mm siivuja esim. mandoliinilla. Levitä siivut valumaan puhtaan keittiöpyyhkeen päälle hetkeksi.

Täytettä varten sekoita huolellisesti yhteen tuorejuusto, lohi, tilli, sitruunamehu sekä mausteet. Maista  ja säädä maku.

Levitä täytettä kurkkusiivuille ja kääri rullalle. Aseta tarjoulastialle pystyasentoon. Jos tuntuu että rullat eivät tahdo pysyä kiinni, laita niihin cocktailtikut.

Anna mielellään vetäytyä ja maustua hetki kylmässä.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: