Etusivu » Korvasienirisotto Black & white

Korvasienirisotto Black & white

Kirjoittaja: Kulinaari
Korvasienirisotto Black & white

Tyylikkäät illalliset teemoitetaan aina tavalla tai toisella. Black & White on varmasti yksi tunnetuimmista teemoista ja tässä resepti, joka sopii niin alku- kuin pääruoaksikin.  Tämä resepti syntyi pelkästään tarpeesta saada pakastelokeroa tyhjennettyä viime vuoden sienistä. Saimme kaveriltamme möhkäleen pakastettuja korvasieniä ja pakkohan niistä oli jotain kehittää.

KORVASIENIRISOTTO BLACK & WHITE
0,5 litraa esikäsiteltyjäkorvasieniä karkeasti hienonnettuna
1,5 dl arborio-riisiä
1 salottisipulia hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 dl kuivaa valkoviiniä
6-8 dl kasvis- tai kanalientä
0,75 dl parmesaania tai pecorinoa raastettuna
(suolaa)
Pinnalle:
Parmesaania raastettuna tai lastuina
mustapippuria myllystä

Koristeluun:
Tuoretta tai kuvattua persiljaa

Kuullota hienonnettu sipuli pannulla kuumassa öljyssä. Lisää riisi ja ja sekoita, kunnes riisi muuttuu kuultavaksi. Lisää valkoviini ja sekoita kunnes sen on kokonaan imeytynyt riisiin. Lisää hieman kasvislientä ja sekoittele kunnes neste on imeytynyt. Jatka lisäämällä kasvislientä pienissä erissä ja imeyttämällä kokoajan sekoittaen kunnes risotto on al dente, eli miltei kypsää. Kypsennyksen loppupuolella lisää sienet. Lisää juustoraaste ja sekoita. Maista ja mausta pippurilla. Lisää suolaa vain jos se on tarpeen. Koristele annos pecorino- tai parmesaanilastuilla ja persiljalla.

 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d