Etusivu » Lämmintä leipäjuustoa ja omena-calvadoshilloketta

Lämmintä leipäjuustoa ja omena-calvadoshilloketta

Kirjoittaja: Kulinaari
Lämmintä leipäjuustoa ja omena-calvadoshilloketta

Leipäjuusto on yksi lempijälkiruuistani, varsinkin hillon kera. Perinteisesti tietysti lakkahilloa, mutta tietysti myös omatekemä omena-calvadoshilloke on lyömätön yhdistelmä.

Se oli myös lauantain illallisen oiva päätös, kun vieraskin oli Kainuun kasvatti.

Resepti ei ole sen kummempi, kuin että leikkaat leipäjuuston sopiviksi annospaloiksi ja laitat palat teflonpannulle hyvin miedolle lämmölle. Anna juuston lämmetä läpikotaisin ja varo, ettei se pääse kärähtämään. Siksi lämmön pitää olla hyvin mieto. Jotkut myös hauduttavat juuston kerman kera. Tarjoile haluamasi hillon kera.

Leipäjuusto eli juustoleipä on perinteisesti Pohjanmaalla, Lapissa ja kainuussa valmistettu paistettu tuorejuusto. Kuumennettuun maitoon lisätään juoksutinta, joka erottaa valkuaismassan herasta. Massasta kootaan pallo joka muotoillaan litteäksi kiekoksi. Juusto paistetaan siten, että pinnalle muodostuu ruskeita pilkkuja. Samalla rasva kohoaa juuston pintaan ja muodostaa konservoivan kerroksen.

Leipäjuusto sopii myös grillattavaksi halloumin tapaan.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: